Ту красу, яку ми постійно бачимо в кондитерських відділах в магазинах, можна повторити вдома. Головний секрет – це правильний крем, який буде слухняним в роботі і добре збереже свою форму. Білково-заварний крем як раз підходить для цих цілей.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 0,5 склянки
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати білково-заварний крем на 4 білка просто! Білки відокремте від жовтків. Перекладіть білки в чисту суху миску.

З одного лимона вичавте сік.

Білки збийте до стійкої піни.

Цукор пересипте в каструлю, влийте воду.

Зваріть цукровий сироп. Готовий сироп повинен бути густим і в’язким.

Введіть у збиті білки цукровий сироп на малих оборотах міксера.

Потім додайте лимонний сік і продовжуйте збивати ще 10 хвилин.

Крем виходить дуже густим і щільним, його можна використовувати для прикраси торта або в якості начинки.

Приємного апетиту!