Ту красу, яку ми постійно бачимо в кондитерських відділах в магазинах, можна повторити вдома. Головний секрет – це правильний крем, який буде слухняним в роботі і добре збереже свою форму. Білково-заварний крем як раз підходить для цих цілей.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Вода – 0,5 склянки
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати білково-заварний крем на 4 білка просто! Білки відокремте від жовтків. Перекладіть білки в чисту суху миску.
З одного лимона вичавте сік.
Білки збийте до стійкої піни.
Цукор пересипте в каструлю, влийте воду.
Зваріть цукровий сироп. Готовий сироп повинен бути густим і в’язким.
Введіть у збиті білки цукровий сироп на малих оборотах міксера.
Потім додайте лимонний сік і продовжуйте збивати ще 10 хвилин.
Крем виходить дуже густим і щільним, його можна використовувати для прикраси торта або в якості начинки.
Приємного апетиту!