Білково-заварний крем – дуже смачна і поживна начинка для тістечок, трубочок і кошиків. Завдяки своїй легкості і красі він додасть краси і урочистості будь-яких десертів.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Вода – 60 мл
  • Лимонна кислота – 1 щіпка

Процес приготування:

Щоб приготувати білково-заварний крем на 3 білки, білки відокремте від жовтків.

Збийте білки в чистій сухій мисці міксером до стану щільною білої піни.

У каструлю влийте воду, всипте цукор і поставте на вогонь. Зваріть густий цукровий сироп. Готовий сироп починає злегка золотитися і з нього можна скачати щільний кульку.

Тонкою цівкою вливайте гарячий сироп у збиті білки і додайте лимонну кислоту.

Продовжуйте збивати крем міксером ще 5-7 хвилин.

Білково-заварний крем виходить щільним, блискучим і добре тримає свою форму.

Його можна використовувати для наповнення та прикраси будь-яких домашніх десертів.

Приємного апетиту!

Білковий заварний крем для торта Білковий крем, який тримає форму для прикраси тортів Заварний крем для торта Крем для торта Торти