Агар-агар – це натуральний загусник. Білково-заварний крем з агар-агаром відмінно тримає форму і не осідає, тому його часто використовують для прикраси десертів.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 4 шт.
- Вода – 100 мл
- Цукор-пісок – 12 ст. л.
- Лимонна кислота – 0.25 ч. л.
- Агар-агар – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати білково-заварний крем з агар-агаром просто! Білки відокремте від жовтків. Агар-агар залийте двома столовими ложками води на 10 хвилин.
У каструлю влийте воду і всипте цукор. Поставте каструлю на вогонь і зваріть цукровий сироп. Перевірте його на готовність, з сиропу можна річками скачати кульку.
В сироп додайте лимонну кислоту і агар-агар, перемішайте, проваріть кілька хвилин і зніміть сироп з вогню.
Білки збийте до щільної білої піни.
Потім, не припиняючи збивати білки, введіть гарячий цукровий сироп. Маса стане збільшуватися в обсязі, продовжуйте збивати 3-5 хвилин.
Готовий білково-заварний крем повинен стати густим і блискучим. Дайте йому охолонути і приступайте до прикраси десерту.
Приємного апетиту!
Білковий крем для прикраси торта Заварний крем для прикраси торта Крем для вирівнювання і прикраси торта Крем для прикраси торта Торти