Смачні і апетитні біляші легко приготувати на сковороді на бездрожжевом тесті. Начинка з фаршу і картоплі виходить просто дивовижною. А тісто на кефірі ароматним і ніжним. Пальчики оближеш!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 500 мл
- Сметана – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Борошно пшеничне – 750 гр.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Картопля – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Щоб приготувати біляші на кефірі на бездрожжевом тесті на сковороді, в глибокій мисці з’єднуємо кефір, сметану, 1 яйце, розпушувач і борошно. Додаємо сіль за смаком і замішуємо тісто.
Картоплю чистимо від шкірки і натираємо на дрібній тертці.
Цибулю відокремлюємо від лушпиння і нарізаємо невеликими кубиками.
Додаємо цибулю, тертий картопля, сіль і перець у фарш і добре розмішуємо.
З тіста формуємо коржі і розгортаємо їх в коло. У центр кладемо фарш і загинаємо кінці так, щоб в серединці залишався видно фарш.
Обсмажуємо на рослинній олії з обох сторін за кілька хвилин. Біляші повинні бути майже на половину в олії.
Приємного апетиту!
Біляші Біляші без дріжджів Біляші з м'ясом і картоплею Біляші з м'ясом смажені в маслі Біляші на сметані Ледачі біляші Ледачі біляші на кефірі з фаршем