Сьогодні хочу поділитися чудовим рецептом апетитних і надзвичайно смачних біляшів з м’ясом і рисом. Блюдо виходить ситним, соковитим і ароматним. Приготуйте такі біляші на обід або на сімейне застілля, і ніхто з домашніх не залишиться байдужим.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 800 гр.
- Масло рослинне – 6 ст. л.
- Вода – 500 мл
- Сухі дріжджі – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Для начинки: –
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Бульйон – 3 ст. л.
- М’ясо – 700 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- білий Рис (відварений) – 4 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати біляші з м’ясом і рисом? М’ясо промийте і обсушити паперовими рушниками, потім наріжте невеликими шматочками.
Підготовлені інгредієнти пропустіть через м’ясорубку або подрібніть в блендері.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в прохолодній воді.
Додайте сіль, попередньо відварений рис і чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте начинку до однорідної консистенції. Якщо начинка виходить сухий, додайте трохи м’ясного бульйону і добре перемішайте.
В глибоку миску налийте попередньо підігріту до теплого стану питну воду, додайте сухі дріжджі, сіль та цукровий пісок. Добре перемішайте. Залиште в теплому місці на деякий час, щоб дріжджі активувалися.
У підійшла опару просіяти через дрібне сито необхідну кількість пшеничного борошна і влийте рослинне масло.
Замісіть м’яке еластичне тісто, накрийте чистим кухонним рушником і залиште підніматися в теплому місці на 40-50 хвилин.
Підійшло дріжджове тісто злегка обімніть і розділіть на однакові частини. Кожну частину розкачайте з допомогою качалки в коржик. В центр викладіть приготовлену начинку.
Добре защепніть краю тесту таким чином, щоб у центрі залишалося невеликий отвір.
Сковороду поставте на великий вогонь і добре розігрійте, потім налийте трохи олії.
Викладіть підготовлені біляші отвором вниз. Обсмажте з двох сторін до рівномірної золотистої скоринки. Біляші з м’ясом і рисом викладіть на блюдо для подачі.
Ароматну випічку подавайте на стіл до свіжозвареної чаю або кави. Такі біляші можна приготувати не тільки на сковороді, але і в духовці.
Насолоджуйтеся домашньої гарячою випічкою!
Біляші Біляші з м'ясом Біляші з м'ясом смажені в маслі Біляші з м'ясом смажені на сковороді Біляші на дріжджах