Сьогодні хочу поділитися чудовим рецептом апетитних і надзвичайно смачних біляшів з м’ясом і рисом. Блюдо виходить ситним, соковитим і ароматним. Приготуйте такі біляші на обід або на сімейне застілля, і ніхто з домашніх не залишиться байдужим.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 800 гр.
  • Масло рослинне – 6 ст. л.
  • Вода – 500 мл
  • Сухі дріжджі – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Для начинки: –
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Бульйон – 3 ст. л.
  • М’ясо – 700 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • білий Рис (відварений) – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати біляші з м’ясом і рисом? М’ясо промийте і обсушити паперовими рушниками, потім наріжте невеликими шматочками.

Підготовлені інгредієнти пропустіть через м’ясорубку або подрібніть в блендері.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в прохолодній воді.

Додайте сіль, попередньо відварений рис і чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте начинку до однорідної консистенції. Якщо начинка виходить сухий, додайте трохи м’ясного бульйону і добре перемішайте.

В глибоку миску налийте попередньо підігріту до теплого стану питну воду, додайте сухі дріжджі, сіль та цукровий пісок. Добре перемішайте. Залиште в теплому місці на деякий час, щоб дріжджі активувалися.

У підійшла опару просіяти через дрібне сито необхідну кількість пшеничного борошна і влийте рослинне масло.

Замісіть м’яке еластичне тісто, накрийте чистим кухонним рушником і залиште підніматися в теплому місці на 40-50 хвилин.

Підійшло дріжджове тісто злегка обімніть і розділіть на однакові частини. Кожну частину розкачайте з допомогою качалки в коржик. В центр викладіть приготовлену начинку.

Добре защепніть краю тесту таким чином, щоб у центрі залишалося невеликий отвір.

Сковороду поставте на великий вогонь і добре розігрійте, потім налийте трохи олії.

Викладіть підготовлені біляші отвором вниз. Обсмажте з двох сторін до рівномірної золотистої скоринки. Біляші з м’ясом і рисом викладіть на блюдо для подачі.

Ароматну випічку подавайте на стіл до свіжозвареної чаю або кави. Такі біляші можна приготувати не тільки на сковороді, але і в духовці.

Насолоджуйтеся домашньої гарячою випічкою!

Біляші Біляші з м'ясом Біляші з м'ясом смажені в маслі Біляші з м'ясом смажені на сковороді Біляші на дріжджах