Біляші з м’ясною начинкою виходять дуже смачними, соковитими і поживними. Їх зручно брати з собою в дорогу або на роботу. Але можна приготувати для сімейного вечері. Домочадці будуть в захваті!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Фарш м’ясний – 650 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Борошно пшеничне – 550 гр.
  • Кефір – 500 мл
  • Сода харчова – 1 щіпка
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати біляші з соковитою начинкою з фаршу. Борошно просіваємо з допомогою ситечка, щоб збагатити його киснем і зробити тісто більш пишним.

Вершкове масло натираємо на крупній тертці.

З’єднуємо борошно і масло і розминаємо їх в однорідну крихту.

Тепер вводимо яйця, кефір і сіль за смаком. Розмішуємо тісто, щоб воно було досить густим.

Цибулю чистимо від луски і ріжемо квадратиками.

Додаємо цибулю в фарш. Солимо його і приправляємо чорним меленим перцем.

З тіста робимо кілька коржів однакового розміру. У центр кладемо фарш і робимо бортики, прищипуючи тесту по краях.

Змащуємо деко олією і викладаємо біляші. Ставимо їх в духову піч запікатися на 35-40 хв. при 180 градусах.

Приємного апетиту!

Біляші Біляші з м'ясом на кефірі Біляші на кефірі без дріжджів Татарські біляші з м'ясом