Біляші з м’ясною начинкою виходять дуже смачними, соковитими і поживними. Їх зручно брати з собою в дорогу або на роботу. Але можна приготувати для сімейного вечері. Домочадці будуть в захваті!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Фарш м’ясний – 650 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Борошно пшеничне – 550 гр.
- Кефір – 500 мл
- Сода харчова – 1 щіпка
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати біляші з соковитою начинкою з фаршу. Борошно просіваємо з допомогою ситечка, щоб збагатити його киснем і зробити тісто більш пишним.
Вершкове масло натираємо на крупній тертці.
З’єднуємо борошно і масло і розминаємо їх в однорідну крихту.
Тепер вводимо яйця, кефір і сіль за смаком. Розмішуємо тісто, щоб воно було досить густим.
Цибулю чистимо від луски і ріжемо квадратиками.
Додаємо цибулю в фарш. Солимо його і приправляємо чорним меленим перцем.
З тіста робимо кілька коржів однакового розміру. У центр кладемо фарш і робимо бортики, прищипуючи тесту по краях.
Змащуємо деко олією і викладаємо біляші. Ставимо їх в духову піч запікатися на 35-40 хв. при 180 градусах.
Приємного апетиту!
Біляші Біляші з м'ясом на кефірі Біляші на кефірі без дріжджів Татарські біляші з м'ясом