Дуже м’який і повітряний хліб. Тісто замішуємо на основі кефіру, також додаємо дріжджі, на цей раз – свіжі. Щоб виріб вийшло смачним, з правильною текстурою і ніжною скоринкою, важливо суворо дотримуватися вказаних пропорцій. Для цих цілей не нехтуємо використанням мірних інструментів.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 500 мл
- Борошно пшеничне – 380 гр.
- Вода – 150 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Свіжі дріжджі – 16 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати білий хліб на кефірі в хлібопічці, в чашу хлібопічки поміщаємо злегка нагріту воду.
Далі додаємо кефір, також підігрітий.
Вводимо сіль та цукровий пісок.
Всипаємо борошно пшеничне, попередньо просіяне через сито. Свіжі дріжджі подрібнюємо пальцями в дрібну крихту і висипаємо її поверх борошна. Встановлюємо чашу з інгредієнтами в хлібопічку, закриваємо кришку і вибираємо основну програму випічки хліба, яка включає в себе заміс, расстойку і випікання. На вагу 750 грам хлібопічка автоматично визначить час приблизно на три з половиною години.
Коли час програми підійде до кінця, пролунає звуковий сигнал – пора витягати з хлібопічки форму з готовим хлібом. Акуратно перевертаємо її догори дном і виймаємо буханець. Кладемо хліб на решітку, щоб уникнути конденсату, і даємо йому повністю охолонути.
Приємного апетиту!
Пшеничний хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці LG Хліб в хлібопічці на 1 кг Хліб в хлібопічці на 750 грам Хліб в хлібопічці на 900 грам