Цей рецепт відмінно підійде для тих, хто обмежений у вживанні цукру. Замінивши його медом, бісквіт виходить не менш смачним і ароматним. Цей низькокалорійний бісквіт стане відмінним доповненням до чаювання. Такий бісквіт можна використовувати в якості коржів для приготування домашнього торта.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сметана 26% – 300 гр.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Мед – 4 ст. л.
- Ванілін – 0.3 ч. л.
- Яйце – 3 шт.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Масло вершкове – 20 гр.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати бісквіт без цукру легко! Включаємо прогріватися духовку до температури 180 градусів. Переходимо до основних приготувань. Сметану викладаємо в зручну ємність. Потім вбиваємо до неї курячі яйця.
Після цього всипаємо в робочу ємність розпушувач.
Далі додаємо до інших компонентів рослинне масло, щіпку солі і ванілін.
Наступний крок – в робочу ємність додаємо мед.
Перемішуємо всі інгредієнти до однорідної суміші і поступово починаємо вводити просіяне пшеничне борошно. Тісто вийде досить густим.
Жаростійку форму змащуємо шматочком вершкового масла, викладаємо в неї готове тісто, розрівнюємо його і ставимо випікатися в розігріту до цього часу духовку на 40 хвилин.
Готовий бісквіт охолодити, потім виймаємо з форми, нарізаємо на порційні шматочки і можна пригощатися.
Приємного вам чаювання!
Бісквіт Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом Бісквіт на сметані Бісквіт на сметані в духовці класичний Бісквіт