Апетитний бісквіт такий ніжний, що тане в роті, повітряний з кислинкою вишні, яка доповнює солодкий смак пирога. Бісквіт складається з великої кількості білків, що надає йому таку повітряну структуру.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 130 гр.
  • Яєчний білок – 13 шт.
  • Цукор-пісок – 275 гр.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Вишня (без кісточок) – 150 гр.
  • Для глазурі: –
  • Цукрова пудра – 160 гр.
  • Вода – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати бісквіт з вишнею? В охолоджений білок всипте сіль і збивайте на невеликій швидкості міксера. Коли почне утворюватися піна з бульбашками, порціями всипайте цукор і ванілін. Збивайте білки до середніх пік.

Просійте половину борошна в білки і перемішати лопаткою не поспішаючи.

Потім просіяти решту борошна і знову перемішайте, піднімаючи тісто знизу нагору.

Свіжу ягоду промийте, видаліть кісточки, заморожену – розморозьте і злийте воду. Дно форми змастіть вершковим маслом і припудріть борошном, переверніть і вытрясите зайву. Покладіть у форму 1/3 тіста, зверху рівномірно викладіть половину вишні.

Половину від решти тіста розподіліть у формі і знову розкладіть по поверхні ягоди. Викладіть тісто і лопаткою розрівняйте поверхню.

Поставте форму в гарячу духовку і готуйте при 180 градусах 40-50 хвилин. Готовність перевірте, проткнувши зубочисткою (вона повинна бути сухою).

Дістаньте бісквіт з духовки, перевернути форму на тарілку і залиште так остигати. Через 20 хвилин можна прибирати форму. У сухий чаші змішайте цукрову пудру і воду і добре розмішайте до густої маси. Трохи прогрійте глазур 1 хвилину на вогні, помішуючи.


Полийте остиглий бісквіт зверху теплою глазур’ю і розкладіть вишню з м’ятою. Дайте їй застигнути і бісквіт готовий.

Приємного апетиту!

Бісквіт Ванільний бісквіт класичний Бісквіт