Простий класичний бісквіт – незамінна випічка для домашніх десертів. Ідеальні борошняні коржики гарні для кремових тортів.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Ванілін – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування бісквіта класичного? Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо до стану крему на низькій швидкості. Потім повільно всипаємо звичайний цукор і ванільний. Продовжуємо збивати до густого стану.

В густу білкову масу поступово додаємо жовтки. Збиваємо до однорідності.

Просіваємо борошно, вмішуємо її в яєчну суміш ложкою. Міксер більше не використовуємо.

Вмішуємо борошно до тих пір, поки тісто тісто не стане однорідним і без грудочок.

Викладаємо тісто у форму для випікання на пергамент. Ложкою розрівнюємо поверхню. Випікаємо в духовці при 180 градусах близько 25 хвилин.

Під час випікання не відкриваємо духова шафа, інакше випічка осяде. Готовий бісквіт дістаємо з духовки і залишаємо остигати.

Остиглий бісквіт розрізаємо на рівномірні коржі. Основа для вашого десерту готова!

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний класичний Бісквіт