Пишний бісквіт готується з так званої золотої пропорції 1:1:1, тобто з рівного кількість яєць, цукру і борошна. Такий спосіб найчастіше використовують в промисловому виробництві, але по цьому рецепту ви зможете приготувати справжній бісквіт з золотої пропорції в домашніх умовах.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 10 шт.
- Борошно пшеничне – 10 ст. л.
- Цукор-пісок – 10 ст. л.
- Масло вершкове – 1 – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування бісквіта на 10 яєць? Підготуєте інгредієнти для бісквіта. Для того, щоб він вдався не забудьте попередньо охолодити яйця.
Просійте борошно не менше трьох разів.
Подрібніть цукор пудру.
У миску розбийте 10 яєць, додайте до них пудру, збийте міксером у пишну піну. На це у вас піде 10-12 хвилин.
Поступово всипте в яєчну масу борошно, лопаткою акуратно перемішуючи знизу вгору.
Форму застеліть пергаментом, змастіть маслом пергамент і борти форми.
готове тісто Вилийте у форму.
Запікайте бісквіт при 180 градусах в духовці 40-45 хвилин.
Готовий бісквіт можна використовувати як основу для домашнього торта або посипати цукровою пудрою, нарізати і подавати з варенням до чаю.
Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт з вершковим маслом класичний Бісквіт Масляний бісквіт