Пишний бісквіт готується з так званої золотої пропорції 1:1:1, тобто з рівного кількість яєць, цукру і борошна. Такий спосіб найчастіше використовують в промисловому виробництві, але по цьому рецепту ви зможете приготувати справжній бісквіт з золотої пропорції в домашніх умовах.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 10 шт.
  • Борошно пшеничне – 10 ст. л.
  • Цукор-пісок – 10 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування бісквіта на 10 яєць? Підготуєте інгредієнти для бісквіта. Для того, щоб він вдався не забудьте попередньо охолодити яйця.

Просійте борошно не менше трьох разів.

Подрібніть цукор пудру.

У миску розбийте 10 яєць, додайте до них пудру, збийте міксером у пишну піну. На це у вас піде 10-12 хвилин.

Поступово всипте в яєчну масу борошно, лопаткою акуратно перемішуючи знизу вгору.

Форму застеліть пергаментом, змастіть маслом пергамент і борти форми.

готове тісто Вилийте у форму.

Запікайте бісквіт при 180 градусах в духовці 40-45 хвилин.

Готовий бісквіт можна використовувати як основу для домашнього торта або посипати цукровою пудрою, нарізати і подавати з варенням до чаю.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт з вершковим маслом класичний Бісквіт Масляний бісквіт