Немає нічого простіше класичного бісквіта на 6 яєць у випічці, головне знати і дотримувати техніку приготування. Бісквіт виходить високим, повітряним, він добре тримає форму, пружинить при натисканні і легко повертається в колишнє положення.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 6 шт.
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванілін – 1 щіпка

Процес приготування:

Як почати готувати бісквіт на 6 яєць? Посуд, в яку виливаються білки, потрібно заздалегідь протерти паперовою серветкою, змоченою в оцті або лимонному соці. Це робиться для того, щоб знежирити поверхню посуду. Те ж саме потрібно зробити і з віночками міксера.

Яйця кімнатної температури розділити на білки і жовтки, обов’язково простежити, щоб білки не потрапило ні краплі жовтків, інакше перші не взобьются.

Почати збивати білки на невисокій швидкості, поступово збільшуючи її.

Всипати сіль і продовжувати збивати, вона додасть білкової піни стабільності.

Почати потроху підсипати в білки цукровий пісок. Цукру потрібно додати 100 р. Збивати білки до стійких піків, які не будуть сповзати з віночків.

Окремо збити жовтки з залишками цукру і ваніліном. Збивати, поки маса не збільшиться в об’ємі в 3 рази і посвітлішає.

По частинах акуратно лопаткою підмішати до жовтків білки, намагаючись багато і сильно не заважати. Однак потрібно домогтися більш-менш однорідної консистенції.

частинами всипати просіяне двічі борошно, перемішайте суміш лопаткою до отримання тестом однорідної і гладкої консистенції. Міксером на цьому етапі збивати не варто.

Змастити форму для випічки (бажано роз’ємну) вершковим маслом, вистелити дно колом з пергаменту. Його теж потрібно промаслить.

Заповнити форму тістом на 2/3 частини, оскільки бісквіт буде рости в обсязі.

Випікати в заздалегідь нагрітій до 180 градусів духовці приблизно 40 хв., ні в якому разі не відкриваючи духовку перші півгодини, інакше бісквіт осяде. Приготований бісквіт відразу не виймати, він повинен постояти в вимкненій духовці близько 15 хв.

Потім дістати акуратно випічку з форми, підчепивши краю тонким ножем. Бісквіт остудити на решітці, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник просочитися рівномірно вологою.

Розрізати бісквіт на потрібну кількість коржів за допомогою довгого ножа-пили або кондитерської струни.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний класичний Бісквіт