Це варіант бісквіту з додаванням соди, розрахований на сім яєць. Виріб виходить пишним, з пористим м’якушем. Ідеально такий бісквіт використовувати для приготування торта, так як він добре вбирає креми та просочення, не стаючи при цьому клейким.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 7 шт.
  • Цукор-пісок – 0.5 ст.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування бісквіта на 7 яєць? В широкий посуд розбиваємо яйця, висипаємо все кількість цукру

Починаємо збивати міксером на повільній швидкості, поступово нарощуючи обороти. Домагаємося одержання густої пишної піни білуватого кольору. На збивання яєчно-цукрової маси має піти не менше п’яти хвилин.

Борошно просіваємо поверх яєчної маси і вмішуємо в тісто віночком вручну або міксером на середній швидкості.

В окремій невеликій ємності гасимо соду оцтом і відразу додаємо в тісто, перемішуємо.

Форму для випічки змащуємо рослинним маслом.

Духовку розігріваємо до 180 градусів. Виливаємо у форму приготоване тісто, ставимо майбутній бісквіт в гарячу духовку на середній рівень.

Випікаємо бісквіт протягом 50 хвилин орієнтовно. Щоб перевірити готовність, протикаємо зубочисткою середину бісквіта. Якщо зубочистка вийшла суха, виріб готовий.

Випечений бісквіт дістаємо з духовки і даємо трохи охолонути. Потім витягуємо його з форми і охолодити на решітці.

Такий бісквіт можна розрізати вздовж на коржі і приготувати торт з застосуванням будь-якого крему.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з рослинним маслом класичний Бісквіт