Пропонуємо вам рецепт приготування ніжного бісквіту, який ідеально поєднується з різними кремами і послужить прекрасною основою для приготування святкового торта. Повітряний і вологий він не вимагає додаткової просочення при складанні торта, відмінно тримає форму, довго залишається м’яким і пухнастим по своїй структурі.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце (С1 або С0) – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 140 гр.
  • Борошно пшеничне – 140 гр.
  • Масло соняшникове – 30 мл
  • Вода – 2 ст. л.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування бісквіту з маслом? Яйця вибиваємо в чашу, додаємо цукор і ванілін. Збиваємо за допомогою міксера приблизно 10 хвилин, щоб маса посвітлішала і піднялася в 3-4 рази.

Не припиняючи збивати, додаємо в тісто дві столові ложки окропу, а потім тонкою цівкою додаємо рослинне масло і збиваємо ще 5-7 хвилин. Маса стала пишною, однорідною і трохи рідкої.

У тісто у два етапи просіваємо борошно і акуратно вимішуємо лопаткою знизу вгору, як би складывающими рухами, щоб не осадити збиті яйця. Довго вимішувати тісто не варто.

Форму для випічки вистилаємо пергаментом і акуратно перекладаємо в неї тісто. Форму краще використовувати 22 см, в ній бісквіт вийде пишним і високим. Готовий бісквіт можна буде розрізати на чотири коржа, і торт вийде високим. Якщо використовувати форму 24-26 см – бісквіт буде нижче, його можна буде розділити на три коржі, відповідно, торт буде нижче. Ставимо форму в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Чим менше діаметр форми, тим більше час випічки. Дверцята духовки вчасно випікання не відкриваємо.

Готовий бісквіт дістаємо з духовки, викладаємо на решітку, даємо йому охолонути 2-3 години. Найкраще спекти бісквіт на ніч, щоб він добре охолов і отлежался. Після цього ножем або кулінарної волосінню розрізаємо його на необхідну кількість коржів. Бісквіт виходить ніжний і не сухий, для торта його можна не просочувати. До такого бісквіту відмінно підійдуть сирний або вершковий крем з вашими улюбленими фруктами. Далі смак і начинка торта буде залежати тільки від вашої фантазії!

Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з рослинним маслом Ванільний бісквіт класичний Бісквіт