Вважається, що пишний бісквіт можна приготувати тільки з яєць. Однак це не зовсім вірно. Якщо на кухні не виявилося яєць, приготувати повітряний бісквіт на окропі без яєць можна за цим рецептом. У ньому використовуються прості, знайомі всім інгредієнти і приготування бісквіта не займає багато часу. Користуйтеся на здоров’я!
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Вода – 1 склянка
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Какао-порошок – 6 ст. л.
- Майонез – 3 ст. л.
- Сода харчова – 1,5 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати бісквіт на окропі без яєць. У сотейнику закип’ятити воду. Поки нагрівається вода, в окрему глибоку миску просіяти борошно. Додати до борошна какао, соду з розпушувачем і цукор. Акуратно перемішати сухі інгредієнти.
Додати до сухих інгредієнтів майонез, молоко і рослинне масло. Всі інгредієнти ретельно перемішати, домагаючись однорідної консистенції. Потім в тісто влити окріп, ще раз все добре перемішати.
Форму для випікання застелити пергаментом, вилити в неї підготовлене тісто. У духовку, розігріту до 170 градусів, відправити форму з тестом. Випікати близько години, готовність перевіряти за допомогою сірника.
Отримати готовий бісквіт на окропі без яєць з форми, дати йому трохи охолонути. Бісквіт можна використовувати для приготування різних тортів та інших ласощів. Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт в духовке Бісквіт на молоці в духовці Вологий бісквіт класичний Бісквіт Шоколадний бісквіт