Вважається, що пишний бісквіт можна приготувати тільки з яєць. Однак це не зовсім вірно. Якщо на кухні не виявилося яєць, приготувати повітряний бісквіт на окропі без яєць можна за цим рецептом. У ньому використовуються прості, знайомі всім інгредієнти і приготування бісквіта не займає багато часу. Користуйтеся на здоров’я!


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Вода – 1 склянка
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Какао-порошок – 6 ст. л.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сода харчова – 1,5 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати бісквіт на окропі без яєць. У сотейнику закип’ятити воду. Поки нагрівається вода, в окрему глибоку миску просіяти борошно. Додати до борошна какао, соду з розпушувачем і цукор. Акуратно перемішати сухі інгредієнти.

Додати до сухих інгредієнтів майонез, молоко і рослинне масло. Всі інгредієнти ретельно перемішати, домагаючись однорідної консистенції. Потім в тісто влити окріп, ще раз все добре перемішати.

Форму для випікання застелити пергаментом, вилити в неї підготовлене тісто. У духовку, розігріту до 170 градусів, відправити форму з тестом. Випікати близько години, готовність перевіряти за допомогою сірника.

Отримати готовий бісквіт на окропі без яєць з форми, дати йому трохи охолонути. Бісквіт можна використовувати для приготування різних тортів та інших ласощів. Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт в духовке Бісквіт на молоці в духовці Вологий бісквіт класичний Бісквіт Шоколадний бісквіт