Бісквіт, приготований на сметані, виходить більш соковитим і пишним. Спробуйте такий варіант приготування. Випічка підійде не тільки в якості основи для десерту, але і як самостійне ласощі.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Ванілін – 1 щіпка
- Сметана 26% – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування бісквіта на сметані. Перед готуванням всі продукти необхідно заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. Яйця збиваємо з сіллю, цукром і ваніліном до однорідності.
Додаємо сметану, просіваємо борошно і розпушувач. Збиваємо до рівномірного пишного тесту. Цукор має бути повністю розчинений. Але важливо не збивати занадто довго, щоб яйця не встигли осісти.
Виливаємо бісквіт у форму і випікаємо 30-40 хвилин до готовності. Відповідна температура духовки – 180 градусів.
Дістаємо бісквіт, даємо трохи охолонути і можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт на сметані в духовці Вологий бісквіт класичний Бісквіт