Бісквіт, приготований на сметані, виходить більш соковитим і пишним. Спробуйте такий варіант приготування. Випічка підійде не тільки в якості основи для десерту, але і як самостійне ласощі.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Сметана 26% – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування бісквіта на сметані. Перед готуванням всі продукти необхідно заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. Яйця збиваємо з сіллю, цукром і ваніліном до однорідності.

Додаємо сметану, просіваємо борошно і розпушувач. Збиваємо до рівномірного пишного тесту. Цукор має бути повністю розчинений. Але важливо не збивати занадто довго, щоб яйця не встигли осісти.

Виливаємо бісквіт у форму і випікаємо 30-40 хвилин до готовності. Відповідна температура духовки – 180 градусів.

Дістаємо бісквіт, даємо трохи охолонути і можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт на сметані в духовці Вологий бісквіт класичний Бісквіт