Якщо вам просто необхідний рецепт відмінною, нескладної домашньої випічки, зверніть увагу на цей бісквіт з додаванням згущеного молока. Виходить такий бісквіт завжди, а інгредієнти для нього є практично на будь-якій кухні. Велика перевага рецепту тут показано, як з простого бісквіта можна зробити відмінний рулет з прошарком з варення. Якщо хочете, замініть варення на сметанний або заварний крем.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Молоко згущене – 1 банка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Варення – 4 – 5 ст. л.
  • Цукрова пудра – для посипання
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати бісквіт зі згущеним молоком? На початку, вилийте в миску згущене молоко, додайте туди яйце. Далі в тісто вводиться гашене сода і все збивається міксером.

У тісто додайте борошно.

За допомогою міксера, що працює на повільній швидкості, замісити гладке тісто, нагадує сметану.

Папером для випічки вистелити деко, змастіть її рослинним маслом. Вилийте тісто на папір і розподіліть його рівномірно.

нагрійте До 180 градусів духовку і випікайте бісквіт близько 10 хвилин, іноді може знадобитися і менше часу, дивлячись, як пече ваша духовка. Готовність бісквіта перевіряйте дерев’яною паличкою – вона буде сухою, якщо нею проткнути випечений бісквіт. Крім того, готовий бісквіт не липне до пальців.

папері поверніть корж в трубочку, дайте йому охолонути або ж хоча б стати в міру теплим.

Розгорніть бісквіт, зніміть папір. Промажте бісквіт варенням або яким-небудь кремом.

Заново поверніть бісквіт в рулет, притискаючи його якомога щільніше. Зверху присипте рулет цукровою пудрою і дайте йому просочитися пару годин.

Нарізайте рулет і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з рослинним маслом класичний Бісквіт Лимонний бісквіт