По класиці для цього бісквіта беруть однакову кількість борошна, вершкового масла і цукру. Такий бісквіт пружний, але досить ніжний, він стає ще ніжніші, коли постоїть півгодини при кімнатній температурі і масло в складі бісквіта відтане. Таку заготовку можна використовувати як коржі в будь-який торт, найпростіше прошарувати коржі збитими вершками, а в якості начинки використовувати улюблений джем.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Розпушувач тіста – 8 гр.
  • Лимонна цедра – 1 шт.
  • Ванільна есенція – 2 ч. л.
  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Сир сирний – 300 гр.
  • Джем полуничний – 4 ст. л.
  • Полуниця – 15 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати бісквіт королеви Вікторії? Масло заздалегідь дістати з холодильника хоча б за півгодини, щоб воно встигло розм’якнути. Змішати масло і цукор.

Перемішати віночком міксера, щоб цукор не розлетівся по кухні. Потім ретельно збити суміш міксером близько 5 хв, поки маса не стане світлою і повітряної.

По одному ввести в масу яйця кімнатної температури, збиваючи міксером ще 1 хв. після кожного.

окремо Просіяти борошно, розпушувач, перемішати їх віночком. Потроху додавати в заготовку для тіста, збиваючи після кожного разу.

За допомогою терки для цитрусових зняти кольорову частину цедри лимона, заздалегідь вимитого зі щіткою. Стежити, щоб при цьому не захватывалась біла частина, інакше цедра стане гірчити. Додати лимонну цедру, а також ванільний екстракт в тісто. Ні в якому разі не потрібно замінювати ваніль на ванілін або ванільний цукор, в такому випадку краще не класти в тісто нічого. Збити тісто в останній раз до повного об’єднання.

Форму для випічки змастити маслом, присипати дно і боки пшеничного борошном, а залишки струсити. На дно викласти коло з пергаменту. Викласти у форму половину тіста (воно буде густим), розрівняти шпателем.

Випікати корж при температурі 190 градусів заздалегідь прогрітому духовій шафі протягом 25 хв. Перевірити готовність дерев’яною зубочисткою. Готовий корж вийняти з духовки і дати постояти на решітці 5 хв. Тим часом спекти інший корж.

Коржі вийняти з форм і перевернути, дати охолонути на решітці.

Упакувати коржі в харчову плівку і відправити в холодильник мінімум на 3 години.

Ягоди полуниці вимити, видалити хвостики, тонко нарізати. Джем розігріти в мікрохвильовій печі близько півхвилини, поки він не стане рідким. Змішати ягоди і джем, на нижній корж викласти гіркою посередині, відступаючи 2 см від краю бісквіта. Для крему збити до пишноти масло кімнатної температури з цукровою пудрою, потім додати сирний сир (кремчиз) кімнатної температури і знову все збити до об’єднання. Викласти поверх ягідної прошарку шар крему.

Накрити другим коржем, злегка придавити. Посипати десерт цукровою пудрою і прибрати в холодильник на просочення на кілька годин.

Приємного апетиту!

Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом Ванільний бісквіт класичний Бісквіт Масляний бісквіт