Бісквіт на згущеному молоці – чудовий ароматний кекс з щільною, але м’якою текстурою. Бісквіт готується просто і не вимагає великих зусиль. Використовувані інгредієнти для домашньої випічки недорогі і знайдуться в холодильнику запасливой господині.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Молоко згущене – 370 гр.
  • Борошно пшеничне – 125 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати бісквіт на згущеному молоці? Курячі яйця розбийте в глибоку миску.

Додайте сіль і збийте за допомогою міксера на високих обертах до стану пишної піни.

Влийте згущене молоко і перемішайте міксером.

Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані і влийте яєчну масу. Ретельно перемішайте міксером на малих обертах.

З допомогою сита просіяти у яєчну масу пшеничне борошно і розпушувач.

Скориставшись міксером, доведіть масу до однорідної консистенції. Додайте ванільний цукор і ще раз перемішайте.

Підготуйте форму для випічки. Застеліть папером для випічки, акуратно перекладіть тісто. Тісто рівномірно розподіліть за допомогою силіконової лопатки. Форму помістіть в розігріту духовку і випікайте близько півгодини при температурі 180 градусів.

Готовність бісквіта перевірте дерев’яної шпажкою – вона повинна бути суха. Акуратно вийміть гарячу форму з духовки і дайте охолонути близько 30 хвилин. Потім акуратно вийміть бісквіт з форми.

Готовий бісквіт подавайте на стіл.

Приємного чаювання!

Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом Бісквіт на згущеному молоці Ванільний бісквіт класичний Бісквіт