За нашим рецептом ви швидко освоїте приготування бісквіту з 4 яєць. Насправді, яких тільки рецептів бісквітів не придумано: і на соді, і з додаванням рослинного або коров’ячого масла і сиру, і т. д. Однак на наш погляд, немає нічого краще, ніж класичний бісквіт з борошна, яєць і цукру, якщо необхідна основа для торта або ж хочеться спекти щось смачненьке нашвидкуруч. Щоб такий бісквіт вийшов пишним і не осел, випікайте в рознімної форми діаметром не більше 20-22 див Коли бісквіт повністю охолоне, його можна промазати повидлом, кремом або ж вареним згущеним молоком.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ванільний цукор – 15 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування бісквіт на 4 яйця? У яєць відокремити білки від жовтків.

До жовтків потрібно додати половину від зазначеної кількості цукру і ванільний цукор.

Розтирайте жовтки з цукром, поки маса не побіліє, а її об’єм не збільшиться. Це можна робити як звичайною виделкою, так і міксером або віночком.

До білків можна додати одну третину чайної ложки лимонної кислоти, щоб вони краще взбились.

Почніть збивати білки на середній швидкості міксера, а потім додайте залишок цукру і збивайте до утворення м’яких піків.

Відокремте одну третину збитих білків, додайте їх до збитим жовтків, і все дуже акуратно розмішайте кулінарної лопаткою.

всипте просіяне борошно розпушувач, перемішайте, додайте до загальної маси і акуратно розмішайте.

Решту введіть збиті білки в тісто і акуратно перемішати лопаткою, робіть це легко, але недовго, щоб збиті яйця не опало.

Форму для випічки трохи промажте рослинним маслом і вистелити пергаментом (якщо у вас немає пекарської папери, форму можна промахнутися і присипати товченими сухарями або борошном, потім надлишок борошна струсити).

У форму викладіть тісто лопаткою, розрівняти зверху.

Духова шафа прогрійте заздалегідь до 180 °C, час випічки індивідуально, але в середньому займає 30-35 хвилин. Готовність перевіряйте сірником: якщо вона суха, то і бісквіт вже готовий.

Коли бісквіт спечеться, остуживайте його у формі прочиненими духовці, потім викладіть на решітку і дайте повністю охолонути.

Остиглий бісквіт прикрашайте по вашому розсуду і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Порада: без потреби не відкривайте духовку, щоб бісквіт не опал, хоча б перші 25 хвилин випічки. Готовий бісквіт легко пружинить і відновлюється, якщо на нього натиснути пальцем.

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Ванільний бісквіт класичний Бісквіт