Раджу приготувати бісквіт на кефірі в мультиварці. Структура бісквіта виходить ніжною і повітряної. Бісквіт виходить сам по собі дуже смачний, але якщо ви не полінуйтеся приготувати крем, вийде чудовий торт.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Кефір – 400 мл
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Для крему: –
- Варена згущене молоко – 1 банка
- Сметана – 200 гр.
- Арахіс смажений – для прикраси
Процес приготування:
Як почати готувати бісквіт в мультиварці на кефірі? Візьміть дві глибокі ємності. В одну просійте борошно пшеничне разом з какао і харчовою содою, додайте цукровий пісок. У другій ємності змішайте кефір, рослинне масло і курячі яйця. Ретельно перемішайте віночком.
Рідку масу поступово вилийте до сухих інгредієнтів і ретельно перемішайте тісто до повного зникнення грудочок і отримання однорідної консистенції.
Чашу мультиварки змастіть невеликою кількістю рослинного масла і акуратно вилийте тісто, розрівняйте його. Закрийте кришку мультиварки, на панелі приладу виберіть режим «Випічка», встановіть час приготування – 1 годину. Після звукового сигналу, поставте прилад на режим «Підігрів» на 10 хвилин.
Після закінчення часу відкрийте кришку мультиварки і з допомогою сітки для приготування на пару перемістіть бісквіт на грати і остудіть. Готовий пиріг можна подавати на стіл, а можна приготувати торт. Бісквіт розділіть на три частини.
Приготуйте крем. Сметану з’єднайте з вареним згущеним молоком, доведіть до однорідної маси за допомогою міксера. Коржі змастіть приготованим кремом. Смажений арахіс подрібніть за допомогою качалки, поклавши його в щільний пакет і побивши качалкою. Подрібненим арахісом прикрасьте верх торта. Залиште торт для просочення на 1 годину в холодильнику.
Приємного чаювання!
Бісквіт Бісквіт в мультиварці Бісквіт з какао Бісквіт на кефірі Вологий бісквіт класичний Бісквіт