З великою упевненістю можна говорити про те, що бісквіт «Джоконда» може стати ідеальною основою для приготування різних рулетів, торт-суфле і багатьох інших десертів. А все завдяки тому, що тісто для такого бісквіта, основним інгредієнтом для приготування якого лежить мигдальна борошно, відрізняється своєю пластичністю. Не можна не відзначити, що таке тісто залишається свіжим і не черствіє протягом тривалого часу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Крохмаль картопляний – 20 гр.
  • Мигдаль – 100 гр.
  • Цукрова пудра – 50 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати бісквіт Джоконда. Підготуйте необхідні інгредієнти.

Приготуйте мигдалеву борошно. Для цього необхідно помістити в чашу блендера 100 грамів мигдалю і подрібнити його до стану борошна.

В окремій мисці необхідно з’єднати мигдалеву борошно з крохмалем, яйцями і двома жовтками.

Все ретельно перемішуємо до однорідності.

В окремій ємності збиваємо білки за допомогою міксера. Збивати потрібно до тих пір, поки не утворюється щільна трансформується в піно подібну маса. Потім у збиті білки додаємо цукрову пудру і знову все збиваємо.

Обороти міксера необхідно дещо знизити й поступово ввести в білково-цукрову суміш мигдального борошна з крохмалем і яйцями.

Далі беремо форму, устеляємо її пергаментним папером і виливаємо туди наше тісто.

Випікаємо бісквіт при температурі 180 градусів протягом десяти хвилин.

Бісквіт готовий.

Бісквіт Бісквіт в духовці