Пропонуємо рецепт пишного бісквіта з восьми яєць. Пропорції інших інгредієнтів ідеально прораховані, бісквітне тісто виходить рідким і повітряним, готовий виріб – пишне і легке, з хрусткою скоринкою.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 8 шт.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Борошно пшеничне – 180 гр.
- Сода харчова – 0.66 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне – для смаження
- Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати бісквіт з 8 яєць, яйця заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб вони прийняли кімнатну температуру.
Поділяємо яйця на білки і жовтки. Стежимо, щоб білки не потрапила жодна крапля жовтка, інакше білки не взобьются.
Відміряємо заздалегідь потрібну кількість цукру.
Відміряємо відразу вказану кількість борошна.
Білки збиваємо міксером до отримання щільної піни.
Додаємо в білкову піну половину зазначеної кількості цукру і збиваємо до повного його розчинення і до гладкості маси.
В окремій ємності збиваємо жовтки з другою половиною цукрового піску.
Збиті білки з цукром ділимо на дві частини.
В одну з частин додаємо збиті жовтки з цукром.
Збиваємо білки з жовтками на високій швидкості.
В окрему миску просіваємо відміряну кількість борошна разом з содою і сіллю.
Порціями додаємо просіяне суху суміш у збиті білки з жовтками.
Віночком збиваємо компоненти до однорідності тесту.
В отримане тісто вмішуємо другу частину збитих білків.
Акуратно вимішуємо лопаткою круговими рухами.
Намагаємося підняти тісто лопаткою з дна нагору, продовжуючи заважати по колу.
Таким чином, білки втручаються в тісто дуже делікатно, не втрачаючи цінних бульбашок повітря.
Готове бісквітне тісто виходить майже білого кольору, рідкої консистенції і помітно повітряним.
Форму для випічки змащуємо рослинним маслом або застеляємо промасленим пергаментом. Обсипаємо панірувальними сухарями.
Виливаємо тісто цівкою в центр, розтікаючись, воно само буде лягати рівним шаром у форму.
На поверхні видно бульбашки повітря – результат хорошого збивання.
Форму з тестом ставимо в попередньо розігріту до 170 градусів духовку на середній рівень. Випікаємо орієнтовно протягом години. Якщо є сумніви в готовності бісквіта, перевіряємо, встромивши зубочистку в центр вироби. Якщо вона вийшла суха – бісквіт готовий.
Готовий бісквіт дістаємо з духовки і даємо йому трохи охолонути. Потім дістаємо з форми і повністю на решітці остуджуємо.
Виріб виходить пишним, при випічці тісто збільшується в півтора-два рази.
Готовий бісквіт можна вживати в самостійному вигляді, а можна використовувати для приготування тортів.
Приємного апетиту!
Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з рослинним маслом класичний Бісквіт