Пропонуємо рецепт пишного бісквіта з восьми яєць. Пропорції інших інгредієнтів ідеально прораховані, бісквітне тісто виходить рідким і повітряним, готовий виріб – пишне і легке, з хрусткою скоринкою.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 8 шт.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Борошно пшеничне – 180 гр.
  • Сода харчова – 0.66 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сухарі панірувальні – 2 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати бісквіт з 8 яєць, яйця заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб вони прийняли кімнатну температуру.

Поділяємо яйця на білки і жовтки. Стежимо, щоб білки не потрапила жодна крапля жовтка, інакше білки не взобьются.

Відміряємо заздалегідь потрібну кількість цукру.

Відміряємо відразу вказану кількість борошна.

Білки збиваємо міксером до отримання щільної піни.

Додаємо в білкову піну половину зазначеної кількості цукру і збиваємо до повного його розчинення і до гладкості маси.

В окремій ємності збиваємо жовтки з другою половиною цукрового піску.

Збиті білки з цукром ділимо на дві частини.

В одну з частин додаємо збиті жовтки з цукром.

Збиваємо білки з жовтками на високій швидкості.

В окрему миску просіваємо відміряну кількість борошна разом з содою і сіллю.

Порціями додаємо просіяне суху суміш у збиті білки з жовтками.

Віночком збиваємо компоненти до однорідності тесту.

В отримане тісто вмішуємо другу частину збитих білків.

Акуратно вимішуємо лопаткою круговими рухами.

Намагаємося підняти тісто лопаткою з дна нагору, продовжуючи заважати по колу.

Таким чином, білки втручаються в тісто дуже делікатно, не втрачаючи цінних бульбашок повітря.

Готове бісквітне тісто виходить майже білого кольору, рідкої консистенції і помітно повітряним.

Форму для випічки змащуємо рослинним маслом або застеляємо промасленим пергаментом. Обсипаємо панірувальними сухарями.

Виливаємо тісто цівкою в центр, розтікаючись, воно само буде лягати рівним шаром у форму.

На поверхні видно бульбашки повітря – результат хорошого збивання.

Форму з тестом ставимо в попередньо розігріту до 170 градусів духовку на середній рівень. Випікаємо орієнтовно протягом години. Якщо є сумніви в готовності бісквіта, перевіряємо, встромивши зубочистку в центр вироби. Якщо вона вийшла суха – бісквіт готовий.

Готовий бісквіт дістаємо з духовки і даємо йому трохи охолонути. Потім дістаємо з форми і повністю на решітці остуджуємо.

Виріб виходить пишним, при випічці тісто збільшується в півтора-два рази.

Готовий бісквіт можна вживати в самостійному вигляді, а можна використовувати для приготування тортів.

Приємного апетиту!

Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з рослинним маслом класичний Бісквіт