Бісквіт можна пекти не лише класичним способом на основі яєць, цукру і борошна, але також і з додаванням варення: така випічка вийде більш вологою, ніжною і соковитою. Наприклад, дуже смачний бісквіт з легким запахом меду виходить, якщо додати в тісто варення з кульбаб. Якщо у вас такого немає, тоді використовуйте будь-яке інше варення, головне, щоб воно було однорідним і густим.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Варення з кульбаб – 0.5 склянки
- Лимонний сік (для гасіння соди) – 0.5 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 1.5 склянки
Процес приготування:
Як приготувати бісквіт з варенням? У яєць відокремити білки від жовтків, розкладіть їх по різних, чистим і сухим мисках. Білки збийте до стійкої піни, важливо, щоб білки були холодними. Для кращого збивання додайте до білків трішки лимонного соку або кислоти.
До варенню додайте жовтки і розмішайте.
Далі в цю масу додайте збиті білки, легко розмішайте всі разом лопаткою.
У вас повинна вийти густа, однорідна, пишна маса.
Просіяне борошно змішайте з содою, погашеної лимонним соком. Якщо ви використовуєте кисле варення, соду можна не гасити. Сухі компоненти додайте в загальну миску. Замісіть однорідне тісто.
Форму для випікання змастіть маслом по дну, а ось бортики мастити не треба, інакше масло буде заважати бісквіту рости. Вилийте тісто у форму. Бісквіт помістіть в духовку, нагріту до 190-200 градусів на 30-40 хвилин. Перевіряйте готовність бісквіта дерев’яною шпажкою.
Спеченому бісквіту дайте охолонути трохи прочиненими духовці, а потім вийміть його з форми, нарізайте на порції, змащуйте зверху варенням і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний класичний Бісквіт