Бісквіт можна пекти не лише класичним способом на основі яєць, цукру і борошна, але також і з додаванням варення: така випічка вийде більш вологою, ніжною і соковитою. Наприклад, дуже смачний бісквіт з легким запахом меду виходить, якщо додати в тісто варення з кульбаб. Якщо у вас такого немає, тоді використовуйте будь-яке інше варення, головне, щоб воно було однорідним і густим.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Варення з кульбаб – 0.5 склянки
  • Лимонний сік (для гасіння соди) – 0.5 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 1.5 склянки

Процес приготування:

Як приготувати бісквіт з варенням? У яєць відокремити білки від жовтків, розкладіть їх по різних, чистим і сухим мисках. Білки збийте до стійкої піни, важливо, щоб білки були холодними. Для кращого збивання додайте до білків трішки лимонного соку або кислоти.

До варенню додайте жовтки і розмішайте.

Далі в цю масу додайте збиті білки, легко розмішайте всі разом лопаткою.

У вас повинна вийти густа, однорідна, пишна маса.

Просіяне борошно змішайте з содою, погашеної лимонним соком. Якщо ви використовуєте кисле варення, соду можна не гасити. Сухі компоненти додайте в загальну миску. Замісіть однорідне тісто.

Форму для випікання змастіть маслом по дну, а ось бортики мастити не треба, інакше масло буде заважати бісквіту рости. Вилийте тісто у форму. Бісквіт помістіть в духовку, нагріту до 190-200 градусів на 30-40 хвилин. Перевіряйте готовність бісквіта дерев’яною шпажкою.

Спеченому бісквіту дайте охолонути трохи прочиненими духовці, а потім вийміть його з форми, нарізайте на порції, змащуйте зверху варенням і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний класичний Бісквіт