Такий бісквіт дуже до речі буде приготувати, якщо білки пішли в хід, а жовтки залишилися. Довго вони не зберігаються, так що використовувати їх краще відразу. Бісквіт з жовтків виходить пружним і досить щільним. Буде хороший з будь просоченням – йому потрібна додаткова вологість, щоб проявити свою текстуру у всій красі.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Яєчний жовток – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Ванілін – 10 гр.
  • Окріп – 10 гр.
  • Масло рослинне – 10 гр.
  • Борошно пшеничне – 40 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування бісквіту з жовтків. Щоб духовка встигла розігрітися, включаємо її ще до приготування тіста. Встановлюємо температуру 180 градусів на режимі «верх-низ». Відразу підготуємо форму. Для об’єму тіста із зазначеної кількості інгредієнтів використовується форма діаметром 14-15 см, тоді бісквіт виходить високий. Зручно, якщо форма роз’ємна – простіше отримувати вже готовий бісквіт. Форму змащуємо рослинним маслом або застеляємо промасленим пергаментом. Якщо форма силіконова, нічим змащувати не потрібно.

В миску викладаємо жовтки, додаємо простий цукор і цукор з натуральною ваніллю. У разі, якщо останнього в наявності не виявилося, можна з успіхом використовувати звичайний ванільний цукор.

Міксером збиваємо жовтки з цукром, починаючи з низьких обертів і поступово переходячи на високу швидкість. Збита маса повинна посвітліти, загуснути і збільшитися в об’ємі.

В окремій невеликій ємності змішуємо окріп і рослинне масло і виливаємо суміш у жовткову піну, змішуємо міксером на низькій швидкості.

В окрему миску просіваємо борошно, додаємо сіль і розпушувач, змішуємо все віночком.

Порціями висипаємо суху суміш до збитим жовтків, вимішуючи лопаткою. В кінці збиваємо міксером на малих обертах.

Приготоване тісто виливаємо в підготовлену форму. Форму з тістом ставимо в розігріту духовку на середній рівень. Випікаємо протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин. Готовий бісквіт повинен помітно зрости і добре зарум’яниться. Якщо є сумніви в готовності, перевіряємо, встромивши зубочистку в середину бісквіта. Якщо вона вийшла сухою, він готовий. Якщо їсти сире тісто – випікаємо далі.

Готовий бісквіт дістаємо з духовки, даємо йому трохи охолонути, щоб не обпектися.

Витягаємо з форми і поміщаємо бісквіт на решітку, щоб він остаточно охолов.

Готовий бісквіт можна просочити сиропом, соком, покрити шоколадним ганашем або збитими вершками. Можна вживати в самостійному вигляді або використовувати для приготування торта.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт з рослинним маслом Бісквіт на жовтках Бісквіт на яйцях Бісквіт на яйцях в духовці Бісквіт на яйцях класичний