Такий вид бісквіта ідеально підходить для тортів. Текстура м’якушки – пориста, ніжна, м’яка. Коржі з такого тіста добре приймають будь-який вид просочення і креми, у складі торта вони ідеально вологі. Втім, шматочок заварного бісквіта хороший і сам по собі, без будь-яких добавок.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Масло соняшникове – 60 гр.
  • Окріп – 40 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Ванілін – 10 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати заварний бісквіт на окропі? Готуємо продукти для приготування бісквіта: дістаємо яйця з холодильника заздалегідь, щоб вони встигли прийняти кімнатну температуру.

В об’ємну миску розбиваємо яйця, висипаємо цукор і починаємо збивати міксером, починаючи з повільної швидкості і поступово нарощуючи обороти.

Збиваємо яєчно-цукрову масу до отримання пишної м’якої піни майже білого кольору. Чим якісніше буде збита маса, тим пишніше вийде готовий бісквіт.

В яєчно-цукрову піну вливаємо олію. Важливо, щоб масло не мало ніякого запаху. Збиваємо на середній швидкості до повного змішування.

Борошно перед додаванням в тісто попередньо просіваємо. Висипаємо половину муки у миску з тестом і збиваємо на середній швидкості.

Вливаємо в тісто окріп, продовжуємо збивати на середніх обертах

Завершуємо приготування тіста додаванням залишилася борошна і розпушувача. Збиваємо на середній швидкості до повної однорідності.

Форму для випічки змащуємо маслом або застеляємо промасленим пергаментом. Якщо форма силіконова, змазування маслом не потрібно.

В підготовлену форму викладаємо тісто з допомогою силіконової лопатки, поверхню акуратно розрівнюємо. Ставимо на середній рівень попередньо розігрітій до 180 градусів духовки і випікаємо протягом сорока-п’ятдесяти хвилин. Бісквіт вдвічі збільшиться в розмірі і покриється золотистою скоринкою. Щоб перевірити готовність, центр бісквіта занурюємо дерев’яну зубочистку: якщо вона вийшла сухою, значить бісквіт готовий. Якщо є вологе тісто, налипшее на зубочистку, то випікання продовжуємо і повторюємо тест на готовність пізніше.

Готовий бісквіт дістаємо з духовки, витягаємо з форми і даємо йому повністю охолонути на решітці. Далі використовуємо за призначенням.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з рослинним маслом Ванільний бісквіт класичний Бісквіт