В холодильнику залежалися заморожені ягоди!? Використовуйте їх в приготуванні домашнього десерту. Пропонуємо вам рецепт бісквіта з чорницею, солодка повітряна м’якоть бісквіта гармонійно поєднується зі злегка кислими ягодами.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Масло вершкове – 50 – 60 гр.
  • Борошно пшеничне – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 40 гр.
  • Ванілін – 0.3 ч. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 0.75 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 1.5 ч. л.
  • Чорниця – 100 – 150 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування бісквіту з чорницею? Розм’якшене вершкове масло розітріть з звичайним і ванільним цукром.

Додайте яйця і добре перемішайте.

Борошно з’єднайте з розпушувачем, просіяти і введіть до яєць і масла. Додайте крохмаль. Замісіть еластичне тісто.

Застеліть форму папером для випічки, змастіть вершковим маслом. Викладіть 2/3 частини тесту.

Свіжі ягоди переберіть, помийте і висушіть. Заморожені ягоди розморозьте і злийте з них зайву рідину. Розсипте ягоди рівним шаром на тісто.

Зверху на ягоди розкладіть залишки тесту, за бажанням можна посипати цукром.

Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте бісквіт 25-30 хвилин. Готовий бісквіт вийміть з форми, остудіть і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом Ванільний бісквіт класичний Бісквіт Масляний бісквіт