Апельсиновий бісквіт не потребує жодних додаткових кремах або просоченнях. Він добре піднімається, має пористу структуру приємний цитрусовий смак. Для його приготування вибирайте щільні стиглі апельсини з красивою шкіркою, так як цедра також використовується в приготуванні.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Апельсин – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування бісквітного апельсинового пирога? Апельсин вимити, потріть на тертці цедру і видавити сік з м’якоті
Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки збийте з половиною цукру.
Потім влийте апельсиновий сік і додайте цедру, змішайте. Після додайте соняшникову олію, збийте ще раз міксером.
Борошно змішайте з розпушувачем, просіяти і додайте частинами до рідких інгредієнтів, перемішайте.
З другою частиною цукру збийте білки до щільної білої піни. Перекладіть їх до тесту, акуратними рухами перемішайте лопаткою всі інгредієнти до однорідності.
Форму для запікання застелити пекарської папером, викладіть в неї тісто, розрівняйте його.
Духовку розігрійте до 200 градусів, поставте форму з тістом на 25-30 хвилин. Готовий бісквіт остудіть і посипте цукровою пудрою.
Приємного аппетита!
Пироги