Апельсиновий бісквіт не потребує жодних додаткових кремах або просоченнях. Він добре піднімається, має пористу структуру приємний цитрусовий смак. Для його приготування вибирайте щільні стиглі апельсини з красивою шкіркою, так як цедра також використовується в приготуванні.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Апельсин – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування бісквітного апельсинового пирога? Апельсин вимити, потріть на тертці цедру і видавити сік з м’якоті

Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки збийте з половиною цукру.

Потім влийте апельсиновий сік і додайте цедру, змішайте. Після додайте соняшникову олію, збийте ще раз міксером.

Борошно змішайте з розпушувачем, просіяти і додайте частинами до рідких інгредієнтів, перемішайте.

З другою частиною цукру збийте білки до щільної білої піни. Перекладіть їх до тесту, акуратними рухами перемішайте лопаткою всі інгредієнти до однорідності.

Форму для запікання застелити пекарської папером, викладіть в неї тісто, розрівняйте його.

Духовку розігрійте до 200 градусів, поставте форму з тістом на 25-30 хвилин. Готовий бісквіт остудіть і посипте цукровою пудрою.

Приємного аппетита!

Пироги