Готове листкове тісто – це просто палочка-виручалочка для тих, хто любить домашню випічку, але не любить витрачати багато часу на приготування. В цей напівфабрикат досить помістити будь-яку начинку, змастити поверхню яйцем і відправити в духовку. Рум’яний глянцевий пиріг не змусить себе довго чекати! Таке тісто дозволяє вирізати різні декорації та надати випічці будь-яку форму. Приготуємо варіант з малиною і сиром у формі плетеного пирога.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сир 9% – 350 гр.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Варення малинове – 0.5 склянки
  • Малина – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 1 ст. л.
  • Цукрова пудра – 0.5 ст.

Процес приготування:

Почнемо готувати пиріг з сиром і малиною з листкового тіста. Відразу підготуємо сирну начинку: сир розтираємо з цукровим піском і лимонним соком.

Розморожене листкове тісто розкачуємо на присипаної борошном поверхні в прямокутний пласт товщиною в три-чотири міліметри. Орієнтовний розмір пласту – тридцять на сорок сантиметрів.

Підготуємо нарізку для майбутнього «плетіння». По краях тіста робимо надрізи, формуючи смуги товщиною в півтора сантиметра, як на фото.

В середину пласта викладаємо сирну начинку. На ній розподіляємо малинове варення. Потім кладемо малину.

Надрізаними смугами закриваємо начинку, накладаючи їх один на одного за принципом плетіння коси. Краї підверніть. Яйце збовтуємо і змащуємо отриманою масою поверхню пирога.

Сформований пиріг перекладаємо на деко. Духовку розігріваємо до температури 190 градусів. Пиріг поміщаємо в духовку і випікаємо виріб протягом приблизно двадцяти-двадцяти п’яти хвилин. Пиріг покриється яскравої золотистої скоринкою. Готовий виріб дістаємо з духовки, повністю остуджуємо, нарізаємо на порції і подаємо.

Приємного апетиту!

Пиріг з малиной Пиріг з малиною в духовці Пироги