Дуже ароматна випічка. Розсипчастий ніжний ванільний бісквіт, соковита малина і рум’яна горіхова крихта – шматочок такого пирога прикрасить будь чаювання і гідно завершить трапезу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно – 2 склянки
- Сметана – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Малина – 400 гр.
- Волоський горіх – 200 гр.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Для приготування бісквітного пирога з малиною яйця розбиваємо в миску, додаємо цукор. Збиваємо міксером на високій швидкості до отримання пишної світлої піни. Цей етап важливий: чим якісніше збита яєчна основа, тим пишніше виходить пиріг.
В яєчну масу кладемо сметану, додаємо ванільний цукор, додаємо розпушувач і збиваємо ще трохи.
Далі вливаємо олію без запаху і добре перемішуємо.
В останню чергу порціями всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Його консистенція повинна вийти гладкою, однорідною, негустий.
Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Якщо форма силіконова, можна не змащувати. У підготовлену форму виливаємо половину приготованого тесту.
Малину промиваємо, обсушуємо. Розподіляємо дві третини ягід на тесті. Волоські горіхи рубаємо в крихту. Половину отриманої крихти висипаємо поверх малини.
Далі на ягідно-горіховому шарі акуратно розподіляємо решту тіста. Зверху викладаємо залишилася малину і висипаємо горіхову крихту.
Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з пирогом ставимо на середній рівень і випікаємо протягом тридцяти п’яти-сорока хвилин. Випічка трохи збільшиться в об’ємі і покриється золотистою скоринкою. Готовий пиріг дістаємо з духовки, звільняємо від форми, даємо повністю охолонути.
Розрізаємо випічку на порції і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Пиріг з малиною Пиріг з малиною в духовке Пироги