Історію цветаевского пирога знають багато. По суті, це смачна домашня випічка на основі пісочного тіста з начинкою з яблук у сметаною заливці. Цветаевский пиріг з малиною і сиром буде варіантом цього десерту. Малину краще використовувати свіжу, але можна і заморожену, а заливка робиться зі сметани та сиру. Такий пиріг подають до столу тільки охолодженим, адже в теплому стані, пиріг дуже м’який і не нарізається.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Сир – 500 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Малина – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Ванільний цукор – 20 гр.
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Як приготувати цветаевский пиріг з малиною і сиром? У посуд для замісу тіста просійте вказане в рецепті кількість пшеничного борошна, насипте до неї розпушувач і перемішайте. Шматочок холодного вершкового масла поріжте, перекладіть до борошні і руками борошно з маслом перетріть в дрібну крихту.

В чашці одне яйце розітріть з цукром. Цю суміш перелийте до борошняної крихти і замісіть тісто. Тісто скачайте в колобок, загорніть в пакет і на 30 хвилин покладіть в холодильник або морозилку.

За цей час приготуйте начинку. Сир перетріть через сито або розімніть виделкою.

Потім до нього додайте сметану, розбийте одне яйце і насипте цукор звичайний і ванільний. За допомогою заглибного блендера або міксером ці інгредієнти добре перемішайте до однорідної консистенції.

Форму для випічки і бажано роз’ємну, намажте вершковим маслом. Охолоджене до цього часу тісто трохи розкачати качалкою і укладіть у форму, сформувавши по краю бортик висотою до 4 див.

Потім поверх тесту рівним шаром викладіть сирну заливку. На сир рівномірно розкладіть малину і ложкою її трохи занурте в заливку.

Пиріг випікайте в духовці, розігрітій до 180°С протягом 35-40 хвилин. Спечений «Цветаевский» пиріг з малиною і сиром вийміть з форми і перед подачею до столу остудіть протягом 2-3 годин, так як теплий пиріг дуже м’який і нарізати на порційні шматочки важко.

Смачною і вдалою випічки!

Заливний пиріг Заливний пиріг на сметані Пиріг з малиною Пиріг з малиною в духовці Пироги Тісто для пирога на заливного сметане