Простий бісквітний пиріг з яблуками, горіхами і спеціями заощадить вам купу часу і обов’язково вийде на ура. Він виходить дуже пишною, ароматною, добре піднімається в духовці.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Манна крупа – 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 220 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Цукор-пісок – 240 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Фундук – 170 гр.
  • Яблука – 4 шт.
  • Імбир мелений – 0,5 ч. л.
  • Лимонна цедра – 1 шт.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати бісквітний пиріг з яблуками просто! Білки відокремити від жовтків, збити з дрібкою солі до м’яких піків, додати цукровий пісок тонкою цівкою.

Вилити в масу жовтки, продовжуючи збивати.

нагріти Воду, перемішати з рослинним маслом і влити в суміш, не припиняючи збивати.

Горіхи трохи посмажити, дрібно змолоти кавомолкою або кухонним комбайном, всипати в заготовку для тесту.

Всипати манку.

Лимон вимити зі щіткою і обшпарити окропом. Зняти з лимона цедру дрібної теркою, не зачіпаючи білу частину шкірки. Покласти цедру в тісто, всипати спеції. Борошно просіяти з розпушувачем в тісто і збити міксером.

Яблука вимити, почистити від шкірки і насіннєвих коробочок, нарізати кубиками середнього розміру. Додати в тісто, перемішати.

Духова шафа попередньо нагріти до 180 градусів, тісто вилити у форму, змащену вершковим маслом, випікати приблизно півгодини.

Перевірити готовність пирога за допомогою дерев’яної скіпки. Витягнути випічку з форми і остудити.

Готовий десерт присипати цукровою пудрою через ситечко і подавати до гарячих напоїв.

Приємного аппетита!

Пироги