Простий бісквітний пиріг з яблуками, горіхами і спеціями заощадить вам купу часу і обов’язково вийде на ура. Він виходить дуже пишною, ароматною, добре піднімається в духовці.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Манна крупа – 3 ст. л.
- Борошно пшеничне – 220 гр.
- Яйце – 6 шт.
- Цукор-пісок – 240 гр.
- Вода – 100 мл
- Масло рослинне – 100 мл
- Фундук – 170 гр.
- Яблука – 4 шт.
- Імбир мелений – 0,5 ч. л.
- Лимонна цедра – 1 шт.
- Кориця – 1 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати бісквітний пиріг з яблуками просто! Білки відокремити від жовтків, збити з дрібкою солі до м’яких піків, додати цукровий пісок тонкою цівкою.
Вилити в масу жовтки, продовжуючи збивати.
нагріти Воду, перемішати з рослинним маслом і влити в суміш, не припиняючи збивати.
Горіхи трохи посмажити, дрібно змолоти кавомолкою або кухонним комбайном, всипати в заготовку для тесту.
Всипати манку.
Лимон вимити зі щіткою і обшпарити окропом. Зняти з лимона цедру дрібної теркою, не зачіпаючи білу частину шкірки. Покласти цедру в тісто, всипати спеції. Борошно просіяти з розпушувачем в тісто і збити міксером.
Яблука вимити, почистити від шкірки і насіннєвих коробочок, нарізати кубиками середнього розміру. Додати в тісто, перемішати.
Духова шафа попередньо нагріти до 180 градусів, тісто вилити у форму, змащену вершковим маслом, випікати приблизно півгодини.
Перевірити готовність пирога за допомогою дерев’яної скіпки. Витягнути випічку з форми і остудити.
Готовий десерт присипати цукровою пудрою через ситечко і подавати до гарячих напоїв.
Приємного аппетита!
Пироги