Ягоди брусниці викладаються в основу з пісочного тіста і все заливається масою з сметани, яєць і цукру. Пиріг запікається протягом 50 хвилин і виходить дуже смачним з контрастом кислого і солодкого.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Сметана – 400 мл
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Брусниця – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування пісочного пирога з брусницею і сметанною заливкою? У глибоку ємність відправляємо розм’якшене вершкове масло і додаємо до нього 3 столові ложки сметани.

Далі висипаємо розпушувач.

Відправляємо в ємність 100 грам цукрового піску і просіяне через сито борошно пшеничне.

Замішуємо тісто до однорідності і формуємо кулю. Відправляємо його в холодильник мінімум на 20 хвилин.

У силіконову форму кладемо лист паперу, щоб пиріг було легше з неї дістати.

Дістаємо тісто з холодильника і рівномірно розподіляємо по всій формі. Робимо бортики висотою близько 3 див.

Брусницю перебираємо, промиваємо під проточною водою і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся зайва рідина. Перекладаємо ягоди на тісто і розподіляємо по всій поверхні.

Готуємо заливку. В підходящу ємність відправляємо сметану, цукор, що залишився і розбиваємо два яйця. Все ретельно збиваємо з допомогою віночка до отримання однорідної маси.

Заливаємо ягоди сумішшю. Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо пиріг протягом 50 хвилин.

Готове виріб акуратно виймаємо з форми, даємо йому повністю охолонути.

Нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу з чашкою гарячого чаю або кави. Приємного апетиту!

Заливний пиріг Пироги Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на сметані