Ягоди брусниці викладаються в основу з пісочного тіста і все заливається масою з сметани, яєць і цукру. Пиріг запікається протягом 50 хвилин і виходить дуже смачним з контрастом кислого і солодкого.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Сметана – 400 мл
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Брусниця – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування пісочного пирога з брусницею і сметанною заливкою? У глибоку ємність відправляємо розм’якшене вершкове масло і додаємо до нього 3 столові ложки сметани.
Далі висипаємо розпушувач.
Відправляємо в ємність 100 грам цукрового піску і просіяне через сито борошно пшеничне.
Замішуємо тісто до однорідності і формуємо кулю. Відправляємо його в холодильник мінімум на 20 хвилин.
У силіконову форму кладемо лист паперу, щоб пиріг було легше з неї дістати.
Дістаємо тісто з холодильника і рівномірно розподіляємо по всій формі. Робимо бортики висотою близько 3 див.
Брусницю перебираємо, промиваємо під проточною водою і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся зайва рідина. Перекладаємо ягоди на тісто і розподіляємо по всій поверхні.
Готуємо заливку. В підходящу ємність відправляємо сметану, цукор, що залишився і розбиваємо два яйця. Все ретельно збиваємо з допомогою віночка до отримання однорідної маси.
Заливаємо ягоди сумішшю. Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо пиріг протягом 50 хвилин.
Готове виріб акуратно виймаємо з форми, даємо йому повністю охолонути.
Нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу з чашкою гарячого чаю або кави. Приємного апетиту!
Заливний пиріг Пироги Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на сметані