Дуже смачною виходить бісквітний торт з маскарпоне. Поєднання ніжного бісквітного тіста з кремом з маскарпоне – безпрограшне. Пористі коржі добре просочуються кремом і просто тануть у роті. Якщо додати при складанні торта ягоди полуниці, то отримаємо делікатну кислинку, яка вигідно підкреслить вершковий смак маскарпоне. Прикрасити поверхню торта можна ягодами, шоколадом, кокосовою стружкою.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 6 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сир Маскарпоне – 400 гр.
- Вершки 33% – 300 мл
- Цукрова пудра – 300 гр.
- Полуниця – 200 гр.
- Масло вершкове – 2 для смаження
Процес приготування:
Як почати готувати бісквітний торт з маскарпоне? Яйця поділяємо на білки і жовтки.
Жовтки покласти в миску, додаємо цукровий пісок і починаємо збивати міксером на низькій швидкості, поступово набираючи обертів. Збиваємо суміш до отримання піни майже білого кольору.
Білки поміщаємо в інший посуд, додаємо сіль і міксером також збиваємо до стану щільної піни.
В окремій ємності змішати просіяне борошно з розпушувачем.
Суху суміш порціями висипаємо в жовтки, акуратно замішуючи тісто.
Після додавання всієї кількості борошна починаємо вводити збиті білки, також порціями, ретельно вимішуючи тісто зверху вниз круговими рухами.
Приготоване тісто виливаємо у змащену вершковим маслом форму. Якщо використовуєте силіконову форму, то змащувати її нічим не потрібно.
Духовку розігріваємо до температури 180 градусів і ставимо в неї форму з тестом на середній рівень. Випікаємо бісквіт протягом 40-50 хвилин. Готовність перевіряємо наприкінці випічки, встромивши зубочистку в центр. Якщо зубочистка вийшла сухою, значить бісквіт можна діставати.
Готовий бісквіт витягаємо з форми і даємо йому повністю охолонути на решітці.
Для приготування крему вершки і цукрову пудру збиваємо міксером до отримання густої однорідної маси.
У збиті вершки додаємо маскарпоне і змішуємо всі разом на повільній швидкості міксером або вручну, обережно вимішуючи лопаткою.
Остиглий бісквіт розрізаємо на три рівні коржа.
Перший корж викладаємо на блюдо і змащуємо його приготованим кремом.
Вимиту і обсушену полуницю розрізаємо на тонкі скибочки і укладаємо на крем по периметру коржа. Накриваємо другим коржем. Другий корж змащуємо шаром крему і викладаємо нарізану полуницю. Накриваємо третім коржем.
Поверхню і боки торта рясно змащуємо кремом за допомогою силіконової лопатки. Намагаємося згладжувати нерівності і оформити торт максимально рівно.
Сформований торт поміщаємо в холодильник на кілька годин, щоб він добре остудився і просочився. Перед подачею торт можна прикрасити ягодами полуниці.
Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом Десерти Масляний бісквіт