Бісквітний торт з заварним кремом досить популярний і поширений десерт. Торт виходить легким і повітряним. В заварний крем за бажанням додають вершкове масло, але в такому випадку калорійність торта набагато збільшиться.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 140 гр.
  • Кокосова стружка для прикраси
  • Для крему: –
  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Яєчний жовток – 4 шт.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.

Процес приготування:

Готувати бісквітний торт з заварним кремом легко! Підготуйте продукти для бісквіта.

Підготуйте всі необхідні інгредієнти для заварного крему.

Для початку приготуйте бісквіт. Курячі яйця розбийте в глибоку миску.

Почніть збивати з допомогою міксера на малих обертах, поступово збільшуючи швидкість.

перемішані яйця всипте цукровий пісок.

Збивайте масу на середніх оборотах міксера.

Яєчна маса повинна посвітліти, і збільшиться в об’ємі.

В отриману масу просійте через сито борошно пшеничне вищого сорту і акуратно перемішайте з допомогою віночка.

В підготовлену форму обережно перекладіть тісто і розрівняти силіконової лопаткою. Попередньо розігрійте духовку і помістіть форму для випічки. Випікайте 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Після закінчення часу вийміть форму з духовки і дайте бісквіту охолонути протягом 15 хвилин. Потім акуратно зніміть форму. Дайте бісквіту повністю охолонути на решітці.

В каструлю з товстим дном викладіть курячі жовтки і всипте цукровий пісок.

Перемішайте віночком і додайте ванільний цукор і знову перемішайте.

Всипте борошно пшеничне. Перемішайте з допомогою віночка.

Поступово влийте молоко, продовжуючи заважати віночком.

Поставте на вогонь, постійно помішуючи, варіть до перших бульбашок.

Накрийте крем харчовою плівкою і остудіть.

Остиглий бісквіт розрізати уздовж.

Вийде два коржа.

На блюдо, на якому будете збирати торт, викладіть пару столових ложок крему і розподіліть по центру, зверху викладіть корж і притисніть його. На корж викладіть заварний крем і рівномірно розподіліть.

Зверху покладіть другий корж.

Верхній шар і боки ретельно промажте кремом. Готовий торт приберіть в холодильник мінімум на 2 години.

Торт прикрасити кокосовою стружкою і мармеладками.

Прикрашений торт знову приберіть в холодильник на пару годин.

Ароматний торт за цей час добре просочиться, подавайте десерт на порційних тарілках.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт на жовтках Бісквіт на молоці та яйцях Вологий бісквіт Десерти