Бісквітний торт з заварним кремом досить популярний і поширений десерт. Торт виходить легким і повітряним. В заварний крем за бажанням додають вершкове масло, але в такому випадку калорійність торта набагато збільшиться.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 160 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 140 гр.
- Кокосова стружка для прикраси
- Для крему: –
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Яєчний жовток – 4 шт.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати бісквітний торт з заварним кремом легко! Підготуйте продукти для бісквіта.
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для заварного крему.
Для початку приготуйте бісквіт. Курячі яйця розбийте в глибоку миску.
Почніть збивати з допомогою міксера на малих обертах, поступово збільшуючи швидкість.
перемішані яйця всипте цукровий пісок.
Збивайте масу на середніх оборотах міксера.
Яєчна маса повинна посвітліти, і збільшиться в об’ємі.
В отриману масу просійте через сито борошно пшеничне вищого сорту і акуратно перемішайте з допомогою віночка.
В підготовлену форму обережно перекладіть тісто і розрівняти силіконової лопаткою. Попередньо розігрійте духовку і помістіть форму для випічки. Випікайте 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Після закінчення часу вийміть форму з духовки і дайте бісквіту охолонути протягом 15 хвилин. Потім акуратно зніміть форму. Дайте бісквіту повністю охолонути на решітці.
В каструлю з товстим дном викладіть курячі жовтки і всипте цукровий пісок.
Перемішайте віночком і додайте ванільний цукор і знову перемішайте.
Всипте борошно пшеничне. Перемішайте з допомогою віночка.
Поступово влийте молоко, продовжуючи заважати віночком.
Поставте на вогонь, постійно помішуючи, варіть до перших бульбашок.
Накрийте крем харчовою плівкою і остудіть.
Остиглий бісквіт розрізати уздовж.
Вийде два коржа.
На блюдо, на якому будете збирати торт, викладіть пару столових ложок крему і розподіліть по центру, зверху викладіть корж і притисніть його. На корж викладіть заварний крем і рівномірно розподіліть.
Зверху покладіть другий корж.
Верхній шар і боки ретельно промажте кремом. Готовий торт приберіть в холодильник мінімум на 2 години.
Торт прикрасити кокосовою стружкою і мармеладками.
Прикрашений торт знову приберіть в холодильник на пару годин.
Ароматний торт за цей час добре просочиться, подавайте десерт на порційних тарілках.
Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт на жовтках Бісквіт на молоці та яйцях Вологий бісквіт Десерти