Соковитий бісквіт з ніжним кремом із сиру, приготований своїми руками, –хіба можна відмовитися від шматочка цього десерту до чаю? У цьому рецепті вам пропонується приготувати цей десерт з шоколадного бісквіта. Сирний крем ретельно збивається, щоб він придбав повітряну текстуру. Декорувати торт можна будь-якими фруктами.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Шоколад темний – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Цукрова пудра – 7 ст. л.
  • Вершки – 200 мл
  • Цедра апельсина – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати бісквітний торт з сирним кремом просто! У посуд для замішування тіста насипте просіяне на сито борошно, порошок какао і розпушувач і ложкою перемішайте.

В іншу невелику посуд покладіть витримували при кімнатній температурі вершкове масло, насипте до нього 5 столових ложок цукрової пудри і добре збийте.

Розділіть яйця на жовтки і білки. Жовтки перекладіть в миску, додайте до них половину цукру і розітріть. Будь-яким способом розтопити темний шоколад. У посуд до вершкового масла з пудрою перелийте розтоплений шоколад, потім розтерті з цукром жовтки і все добре перемішайте.

Цю суміш масла, шоколаду та яєць перекладіть в посуд до борошна і замісити гладке однорідне тісто.

Збийте білки з рештою цукром в стійку піну, перекладіть їх до тесту і тісто ще раз акуратно перемішайте.

Форму для випічки, бажано роз’ємну, намажте вершковим маслом і перекладіть в неї приготоване шоколадне тісто. Поставте форму з тістом в духовку, розігріту до 180°С на 45 хвилин.

За цей час зробіть сирний крем для торта. У чашу блендера покладіть сир, решту пудру з цукру і апельсинову цедру і збийте до однорідного пишного стану.

В окремій мисці з допомогою віночка збийте вершки, тільки не перестарайтеся, щоб не вийшло масло.

До збитим вершкам перекладіть з чаші блендера сирну масу і все ложкою перемішайте.

Випечений бісквіт остудіть і ниткою або гострим ножем розріжте на 3-4 коржа. Від кількості коржів залежить ніжність торта. Для складання торта коржі укладіть на красиве блюдо. Кожен корж просочити сиропом від консервованих ананасів або лікером і намажте їх сирним кремом.

Верх і боки торта намажте кремом або залийте глазур’ю з шоколаду і декорують торт по своєму смаку. Зібраний торт поставте на пару годин в холодильник, щоб він добре просочився кремом, а потім можете подавати до столу.

Їжте на здоров’я!

Бісквіт в духовці Бісквіт з какао Вологий шоколадний бісквіт Десерти класичний Бісквіт