Бісквітний торт з вершками готується дуже просто, вам знадобляться свіжі продукти і потужний міксер. Прикрасою для торта можуть служити фрукти, мармелад або шоколадна крихта.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для бісквіта: (світлого) –
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Для бісквіта: –
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Для крему: –
  • Лікер або Фруктовий сироп – 150 мл
  • Джем – за смаком
  • Для глазурі: –
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 3 ст. л.
  • Для прикраси: –
  • Ягоди – 150 гр.
  • Шоколад – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування бісквітного торта з вершками. Три яйця збийте до побіління, потім порціями додайте 150 грамів цукру. Продовжуйте збивати, поки маса не збільшиться в кілька разів. Змішайте 160 грам борошна і пів чайної ложки розпушувача, просійте і введіть до яєць. Замісіть тісто для світлого бісквіту.

Форму для запікання застелити пергаментом, викладіть в неї тісто. Випікайте бісквіт при 170 градусах 25 хвилин. Бісквіт остудіть, помістивши форму з ним на решітку догори дном.

Приготуйте шоколадний бісквіт. Збийте 3 яйця, потім додайте до них 120 грам цукру, маса повинна збільшиться в кілька разів і побіліти. Змішайте 120 грам борошна, 2 столові ложки какао і половину чайної ложки розпушувача, просіяти. Всипте цю суміш до збитим яйця, перемішайте.

На дно форми покладіть пергамент, викладіть тісто. У духовку, розігріту до 170 градусів, поставте шоколадний бісквіт і випікайте 25 хвилин. Бісквіт остудіть.

Світлий бісквіт розрізати на 2 коржа. У вас вийде один шоколадний і два світлих коржа.

Для крему збийте охолоджені вершки і цукор до густої консистенції.


Торт зберіть наступним чином. На дно рознімної форми викладіть світлий корж, просочіть його сиропом, змастіть джемом. Потім покладіть шар вершкового крему. Зробіть теж саме з шоколадним коржем. Останнім покладіть другий світлий корж, просочіть його сиропом і змастіть вершковим кремом.

Зніміть кільце форми, добре промажте кремом боки торта. Поставте його для просочення на 2-4 години в холодильник.

Для приготування глазурі на повільному вогні змішайте 50 грам вершкового масла і по три столових ложки молока, цукру і какао. Доведіть глазур до однорідності і після закипання зніміть з вогню, остудіть.

Вийміть торт з холодильника, полийте його постигла шоколадною глазур’ю, прикрасити ягодами і шматочками шоколаду. Торт вийде дуже смачним і ефектним.

Приємного апетиту!

Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з какао Вологий бісквіт класичний Бісквіт Масляний бісквіт Шоколадний бісквіт