Оригінальний рецепт приготування бородінського хліба – це з використанням житнього борошна. Приготований таким способом продукт виходить більш легким і низькокалорійним.


Інгредієнти: на .

  • Житнє обдирне борошно – 300 гр.
  • Борошно пшеничне – 180 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Солод житній ферментований – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Кмин – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати бородинський, житній хліб в хлібопічці просто! Житній солод заливаємо окропом. Достатньо взяти одну третю частину із зазначеної кількості води.

У форму хлібопічки вливаємо залишилася теплу воду, а потім масло і готовий солод.

Далі всипаємо борошно, дріжджі, сіль, цукор і кмин.

Вибираємо відповідний режим, який триватиме 3 години 30 хвилин. Можна використовувати програми для житнього хліба або французької.

Після готовності відкриваємо кришку печі і даємо бородинскому хліба трохи охолонути. Потім акуратно виймаємо його, нарізаємо і подаємо до столу!

Хліб в домашніх умовах Хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці на 900 грам Хліб з солодом в хлібопічці Хліб на воді в хлібопічці