Оригінальний рецепт приготування бородінського хліба – це з використанням житнього борошна. Приготований таким способом продукт виходить більш легким і низькокалорійним.
Інгредієнти: на .
- Житнє обдирне борошно – 300 гр.
- Борошно пшеничне – 180 гр.
- Вода – 300 мл
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Солод житній ферментований – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 30 мл
- Кмин – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати бородинський, житній хліб в хлібопічці просто! Житній солод заливаємо окропом. Достатньо взяти одну третю частину із зазначеної кількості води.
У форму хлібопічки вливаємо залишилася теплу воду, а потім масло і готовий солод.
Далі всипаємо борошно, дріжджі, сіль, цукор і кмин.
Вибираємо відповідний режим, який триватиме 3 години 30 хвилин. Можна використовувати програми для житнього хліба або французької.
Після готовності відкриваємо кришку печі і даємо бородинскому хліба трохи охолонути. Потім акуратно виймаємо його, нарізаємо і подаємо до столу!
Хліб в домашніх умовах Хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці на 900 грам Хліб з солодом в хлібопічці Хліб на воді в хлібопічці