Маючи чудову кухонну помічницю – хлібопічку Редмонд – ви можете за пропонованим рецептом спекти французький хліб. Його відрізняє від інших видів хліба пухнастий м’якуш і хрустка скоринка. Рецепт економічний, такий хліб можна готувати під час посту, так як скоромні продукти виключені з інгредієнтів. Замішуємо хліб на заквасці і пшеничного борошна з додаванням житнього.


Інгредієнти: на 750 гр. порц.

  • Борошно пшеничне – 385 гр.
  • Житнє обдирне борошно – 50 гр.
  • Закваска – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Вода – 280 мл
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати французький хліб в хлібопічці Редмонд? Спочатку активуйте закваску для випічки французького хліба. Помістіть її в банку, насипте по 50 г пшеничного та житнього борошна, налийте 120 мл води, перемішайте і поставте банку у посуд з гарячою водою на 2 години. При домашньої температурі закваска активується тільки через 4 години.

Коли закваска підійде, можна приступати до готування хліба. У відерце хлібопічки налийте 160 мл води, рослинне масло і закваску. Борошно, щоб хліб вийшов повітряним, двічі просійте на сито і пересипте в відерце. Додайте потрібну кількість солі та цукру.

Відерце помістіть в хлібопічку. На хлібопічці Редмонд встановіть програму№2 «Французький хліб», вага – «750» г, колір кірочки – «Темна». Потім натисніть «Старт/Стоп». Програма «Французький хліб» займає 3 години 18 хвилин.

Спечений французький хліб дістаньте з відерця, прикрийте чистим рушником і дайте йому деякий час для охолодження.

Потім можете його нарізати на скибочки і сміливо подавати до столу.

Вдалою і смачної випічки!

Бездріжджовий хліб в хлібопічці Житній хліб на заквасці в хлібопічці Хліб в хлібопічці на 1 кг Хліб в хлібопічці на 750 грам Хліб в хлібопічці на 900 грам Хліб на заквасці в хлібопічці