Цей рецепт для тих, хто любить борщ, але хоче зробити його більш дієтичним. Цей борщ готується без засмажки і жиру, можете зварити його без м’ясного бульйону або на дієтичної нежирної курки або яловичини. Візьміть цей рецепт собі на озброєння і використовувати з нагоди.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина або Курка – 0,5 кг
- Квасоля консервована – 300 гр.
- Буряк – 2 шт.
- Томатний сік – 0,5 л.
- Картопля – 3 – 4 шт.
- Капуста цвітна – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Корінь пастернаку – за смаком
- Вода – 2 – 2.5 л.
Процес приготування:
Почнемо готувати борщ без засмажки. Промийте м’ясо і покладіть його у велику каструлю.
Відваріть з м’яса бульйон і дочекайтеся готовності м’яса. Коли в каструлі залишиться готове м’ясо і приблизно третина води, можете вимкнути вогонь.
Буряк відваріть паралельно з м’ясом, у сусідній каструлі. Відварюйте її прямо в шкірці.
Овочі – моркву і картоплю з капустою – наріжте. Можете натерти моркву на тертці, а капусту дрібно пошинкуйте.
Овочі покладіть в каструлю з бульйоном, попередньо вийнявши з нього м’ясо. Цибулину кладіть цілком, але без лушпиння.
Яловичину (або курку) наріжте дрібними скибочками або розберіть шматок на волокна. Подрібнене м’ясо покладіть в каструлю з овочами.
Потім натріть на тертці відварену буряк, попередньо очистивши її від шкірки.
Вкладіть буряк в каструлю з іншими інгредієнтами і додайте квасолю, потім влийте в каструлю томатний сік і додайте спеції на ваш смак. Варіть борщ близько тридцяти хвилин до готовності.
Готовий суп подавайте до столу зі сметаною і зеленню, можете капнути трохи лимонного соку в тарілку, якщо вам хочеться трохи кислинки в супі.
Борщ гарячий Борщ гарячий класичний Борщ з куркою Борщ класичний з м'ясом Борщ на бульйоні Борщ на м'ясному бульйоні Борщ як в дитячому саду