Якщо ви любите перші блюда з буряком, пропоную вам приготувати гарячий дієтичний борщ без м’яса. Суп виходить досить ароматним, смачним і ситним, незважаючи на те, що він пісний і приготований на воді.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Буряк – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Лимон – 0.5 шт.
- Вода – 3 л
- Лавровий лист – за смаком
- Масло рослинне – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати борщ гарячий дієтичний? Наберіть каструлю холодної води, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння. Тим часом буряк ретельно вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Потім опустіть очищену буряк в киплячу воду. Варіть буряк на повільному вогні приблизно 45-60 хвилин. Час варіння залежить від кількості та розміру буряків.
Коли буряк звариться, вийміть її з каструлі і остудіть. Картоплю і моркву ретельно вимийте і очистіть за допомогою овочечистки. Картоплю наріжте середніми за розміром кубиками. Моркву натріть, скориставшись великою теркою. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Картопля викладіть в каструлю.
розігрійте Сковороду на сильному вогні, налийте невелику кількість рослинної олії, зменшіть вогонь до середнього, викладіть подрібнену ріпчасту цибулю і часник і обсмажте 3-5 хвилин, періодично помішуючи. Потім додайте натерту моркву і обсмажте до розм’якшення.
Остиглу буряк наріжте соломкою і викладіть в каструлю, викладіть овочеву заправу зі сковороди. Доведіть до кипіння і варіть 5-7 хвилин. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком, додайте кілька листочків лаврового листа, попередньо обдавши його окропом, і влийте лимонний сік. Перемішайте борщ.
Зніміть з вогню і дайте настоятися першого блюда під кришкою приблизно 10-15 хвилин. Гарячий борщ подавайте на стіл порційно, прикрасивши за бажанням свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Борщ гарячий Борщ гарячий класичний Борщ классический Борщ як в дитячому саду Свекольник