Існує велика розмаїтість холодних літніх супів. Я хочу поділитися з вами улюбленим рецептом чудового холодного і борщів зелених з гірчицею, який відмінно наситить вас у спекотний день. Страва багата корисними овочами і зеленню і добре сприяє травленню.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Буряк – 240 гр.
- Яйце – 6 шт.
- Огірки – 180 гр.
- Редис – 120 гр.
- Сметана – за смаком
- Буряковий відвар – 1.5 л.
- Телятина (варена) – 200 гр.
- Гірчиця – 3 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кріп – за смаком
- Цибуля зелена – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати борщ холодний з гірчицею? Буряк ретельно вимийте, очистіть, наріжте тонкою соломкою або натріть на крупній тертці. Подрібнений буряк викладіть в каструлю, залийте холодною водою, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і накрийте кришкою. Варіть приблизно 20 хвилин. Відвар процідіть, посоліть і поперчіть, і повністю остудіть. Зварену буряк теж остудіть близько 1 години.
Заздалегідь відваріть телятину або будь-яке інше м’ясо. Розберіть зварене м’ясо на волокна або наріжте тонкою соломкою.
Огірки і редиску ретельно вимийте і просушіть, наріжте тонкою соломкою, попередньо очистіть від шкірки, якщо це буде потрібно. Відваріть курячі яйця. Зварені курячі яйця очистіть від шкаралупи і відокремте білки від жовтків. Курячі білки наріжте тонкою соломкою. Розкладіть інгредієнти по порціях.
Курячі жовтки викладіть в невелику миску, додайте гірчицю і сметану, ретельно розітріть. Приготовану заправку розкладіть по порціях.
Буряк розкладіть по порціях. Зелень вибирайте за власним бажанням. Ретельно промийте її під проточною водою і обсушити, дрібно нарубаєте і присипте поверх інших інгредієнтів.
Перед подачею залийте охолодженим буряковим відваром.
Охолоджений борщ подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Борщ Борщ з яйцем Борщ холодний класичний Борщ холодный Холодний борщ з буряків Холодник класичний Холодник по-білоруськи