Борщ холодний з ковбасою – це ситне, але при цьому легке блюдо для вашого обіду. Ще простіше приготувати такий суп з вареною ковбасою. Продукт стане справжньою родзинкою рецепта.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Буряк – 2 шт.
- Варена ковбаса – 200 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйце перепелине – 2 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Редис – 4 шт.
- Лимон – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Як приготувати борщ холодний з ковбасою? Буряк промиваємо разом з бадиллям. Її також можна задіяти в приготуванні і борщів зелених.
Відокремлюємо плід від бадилля. Стебла від листя також відрізаємо.
Листя кладемо в пакет і відправляємо на час в холодильник.
Стебла нарізаємо тонкими смужками.
Картоплю очищаємо від шкірки і також ріжемо тонкими скибочками.
Підготовлені листя і картоплю кладемо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на вогонь. Можна трохи посолити.
Очищаємо моркву і нарізаємо дрібною соломкою.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди моркву. Обсмажуємо на середньому вогні 4 хвилини.
Такий же соломкою подрібнюємо і буряк.
Готову моркву кладемо в каструлю. На сковороді продовжуємо обсмажувати до м’якості буряк овоча. Сюди виживаємо сік з половинки лимона, перемішуємо.
Обсмажену буряк теж відправляємо в каструлю. Тримаємо сковороду на плиті ще 7 хвилин, потім знімаємо з вогню й даємо охолонути.
Промиваємо огірок і подрібнюємо.
Редис нарізаємо тонкими кружечками.
Тепер нарізаємо ковбасу. Можна, як і інші інгредієнти, смужками.
Всі подрібнені продукти додаємо в суп. Солимо і залишаємо до повного охолодження.
Дістаємо з холодильника листя буряків. Подрібнюємо їх.
Відварюємо перепелині яйця. Їх можна замінити курячими.
Коли борщ повністю охолоне, розливаємо його по тарілках. Порційно викладаємо листя буряка і яйця. Можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Борщ з м'ясом Борщ класичний Борщ холодний з м'ясом Борщ холодний класичний Холодний борщ Холодник класичний Холодник по-білоруськи