Такий борщ готують для дітей в дитячому садку. Іноді замість оцту або лимонної кислоти додають трохи аскорбінової кислоти, це зберігає колір супу і збагачує його вітаміном С.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курка – 350 гр.
- Вода – 1.8 – 2 л
- Буряк – 300 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Морква – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 90 гр.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Сметана – 100 гр.
- Зелень – 30 гр.
- Сіль – за смаком
- Приправа для курки – за смаком
- Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
- Лимонна кислота – 1 щіпка
Процес приготування:
Як приготувати рецепт і борщів зелених як у садку? Куряче м’ясо помийте і обсушіть паперовими рушниками, покладіть в каструлю і залийте його водою. Поставте м’ясо варитися на повільному вогні, в процесі знімайте піну, що утворюється. Коли курка буде готова, охолодіть її, відокремте м’ясо від кісток і дрібно наріжте. Курячий бульйон буде служити основою для супу.
Зелень помийте і дрібно порубаєте ножем. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Моркву і буряк очистіть, помийте і натріть на крупній тертці. На розігріту сковорідку влийте трохи соняшникової олії, обсмажте цибулю до м’якості. Потім додайте моркву і тушкуйте ще кілька хвилин.
Далі додайте буряк, коли вона підсмажиться і стане м’якою, додайте щіпку лимонної кислоти, цукор і приправи.
Картоплю почистіть, помийте і наріжте кубиками, відваріть його в курячому бульйоні. Прямо у каструлі подрібніть картопля блендером. Додайте м’ясо, засмажку з овочів, посоліть за смаком і перемішайте.
Поставте борщ на вогонь, помішуючи, доведіть його до кипіння, потім вимкніть вогонь і залиште суп на 20 хвилин.
Подавайте борщ зі свіжою зеленню і сметаною.
Приємного апетиту!
Борщ Борщ гарячий з м'ясом Борщ гарячий класичний Борщ з м'ясом Борщ на бульйоні Борщ на м'ясному бульйоні Борщ як в дитячому саду