Урізноманітнити своє обіднє меню можна смачним борщем з бадиллям. Найкраще підходить молода буряк з невеликими зеленими паростками. Це перше страву можна готувати на м’ясному бульйоні і без нього.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина або Свинина – 450 – 600 гр.
- Картопля – 3 – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Буряк – 2 – 3 шт.
- Бурякова гичка – 1 пучок
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Сало свиняче – 50 гр.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Лимонний сік – 2 – 3 ст. л.
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – за смаком
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
- Вода – 3 л.
Процес приготування:
Як приготувати борщ з бадиллям? М’ясо помийте, наріжте, покладіть в каструлю, залийте водою. Варіть м’ясо на повільному вогні, знімайте ложкою піну. Коли м’ясо буде готове, вийміть його з бульйону, відокремити м’ясо від кісток і дрібно наріжте.
Картоплю почистіть, помийте і наріжте кубиками, відправте його в киплячий м’ясний бульйон. Цибулю, моркву і буряк очистіть, помийте, цибулю дрібно наріжте, буряк і моркву потріть на крупній тертці. Сало наріжте дрібними шматочками і відправте на розігріту сковороду. Потім покладіть на сковороду цибулю і моркву, смажте до напівготовності, потім додайте буряк і пару столових ложок бульйону, тушкуйте 5-7 хвилин. Овочеву заправу викладіть в бульйон.
Болгарський перець помийте, видаліть серцевину з насінням, м’якоть наріжте смужками і відправте в суп. Також опустіть в суп гострий перець цілком, проварити 3-4 хвилини і дістаньте його. Помідори помийте і натріть м’якоть на дрібній тертці, додайте в суп.
Бурякову гичку помийте, наріжте і викладіть в каструлю. Додайте сіль, спеції, часник, лимонний сік і лавровий лист, перемішайте, доведіть до кипіння, накрийте кришкою і дайте настоятися 10-15 хвилин. Подавайте суп до столу зі сметаною і рубаною зеленню.
Приємного апетиту!
Борщ Борщ гарячий Борщ з м'ясом Борщ класичний Борщ класичний з м'ясом Борщ на м'ясному бульйоні Борщ як в дитячому саду