Любите наваристі борщі, але традиційний рецепт встиг добряче вам прискучить? Використовувати при приготуванні цього супу лисички, смак наваристого борщу з лисичками гарантовано заграє для вас новими фарбами, а ваші близькі обов’язково попросять добавки!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Лисички свіжі – 70 гр.
- Вода – 3 л
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Буряк – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Капуста білоголова 0.25 шт.
- Томатна паста – 4 шт.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Петрушка – 1 пучок
- Масло рослинне – для смаження
- Чорнослив (без кісточок) – 1 жменя
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування борщу з лисичками? Лисички перебрати, промити під холодною водою. Викласти гриби в каструлю, залити 2 літрами води. Після закипання варити 30 хвилин.
Цибулю очистити, дрібно нарізати. Морква помити, очистити і нарізати соломкою.
Капусту тонко нашаткувати. Картоплю помити, очистити і нарізати кубиками. Буряк помити, очистити і нарізати соломкою.
Вийняти їх з води, остудити їх і нарізати невеликими шматочками. Відвар не виливати, а через марлю процідити в чисту каструлю.
Розігріти сковороду з олією, обсмажити на ній цибулю до прозорості. Всипати до цибулі моркву, обсмажити. Потім додати туди буряк. Додати томатну пасту, оцет і трохи грибного відвару. Гасити засмажку під кришкою приблизно 10 хвилин.
Грибний відвар знову поставити на повільний вогонь, довести до кипіння. Відправити у відвар картоплю. Варити 10 хвилин, потім всипати капусту, варити ще 5 хвилин.
В сковороду з зажаркою додати борошно, ретельно перемішати. Викласти засмажку в грибний відвар. Додати в суп лавровий лист і дрібно нарізаний чорнослив. Томити на плиті 15 хвилин.
Петрушку промити, просушити на кухонному рушнику і дрібно нарізати. В кінці варіння додати петрушку. Посолити борщ за смаком, додати перець горошком. Залишити суп настоятися приблизно 15 хвилин. Смачний борщ з лисичками готовий до подачі на стіл!
Грибний суп Грибний суп з лисичок Як готувати лисички - рецепти