Любите наваристі борщі, але традиційний рецепт встиг добряче вам прискучить? Використовувати при приготуванні цього супу лисички, смак наваристого борщу з лисичками гарантовано заграє для вас новими фарбами, а ваші близькі обов’язково попросять добавки!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Лисички свіжі – 70 гр.
  • Вода – 3 л
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Буряк – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Капуста білоголова 0.25 шт.
  • Томатна паста – 4 шт.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Масло рослинне – для смаження
  • Чорнослив (без кісточок) – 1 жменя
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування борщу з лисичками? Лисички перебрати, промити під холодною водою. Викласти гриби в каструлю, залити 2 літрами води. Після закипання варити 30 хвилин.

Цибулю очистити, дрібно нарізати. Морква помити, очистити і нарізати соломкою.

Капусту тонко нашаткувати. Картоплю помити, очистити і нарізати кубиками. Буряк помити, очистити і нарізати соломкою.

Вийняти їх з води, остудити їх і нарізати невеликими шматочками. Відвар не виливати, а через марлю процідити в чисту каструлю.

Розігріти сковороду з олією, обсмажити на ній цибулю до прозорості. Всипати до цибулі моркву, обсмажити. Потім додати туди буряк. Додати томатну пасту, оцет і трохи грибного відвару. Гасити засмажку під кришкою приблизно 10 хвилин.

Грибний відвар знову поставити на повільний вогонь, довести до кипіння. Відправити у відвар картоплю. Варити 10 хвилин, потім всипати капусту, варити ще 5 хвилин.

В сковороду з зажаркою додати борошно, ретельно перемішати. Викласти засмажку в грибний відвар. Додати в суп лавровий лист і дрібно нарізаний чорнослив. Томити на плиті 15 хвилин.

Петрушку промити, просушити на кухонному рушнику і дрібно нарізати. В кінці варіння додати петрушку. Посолити борщ за смаком, додати перець горошком. Залишити суп настоятися приблизно 15 хвилин. Смачний борщ з лисичками готовий до подачі на стіл!

Грибний суп Грибний суп з лисичок Як готувати лисички - рецепти