Гарячий наваристий суп з овочами займає одне з перших місць на столі. Він знайомий нам з дитинства та багатьма дуже любимо. Особливо приємно скуштувати цей суп з кислинкою навесні, коли можна зрізати щавель на городі, і приготувати щі з свіжої зелені.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Яловичина на кістці – 300 гр.
- Щавель – 300 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний мелений – 1 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Як почати готувати борщ з щавлю класичний рецепт? Промийте яловичину, покладіть її в каструлю і влийте воду. Готуйте м’ясний бульйон 40 хвилин, періодично прибираючи з поверхні піну. Картоплю почистіть, помийте і покладіть в каструлю.
Цибулю очистіть і наріжте квадратами. Очищену моркву натріть на тертці крупно. Перекладіть овочі на гарячу сковороду з невеликою кількістю олії і обсмажте 5 хвилин, перемішуючи.
Щавель промийте і дрібно наріжте. Перекладіть його в каструлю. Туди ж відправте овочеву зажарку, лавровик, посоліть і посипте трохи перцем. Перемішайте і поваріть на малому вогні 5 хвилин. Залиште суп настоятися 15 хвилин під кришкою.
Яйця відваріть, остудіть в крижаній воді, очистіть і поріжте кубиками.
В тарілку налийте гарячі щі і всипте 1-2 ст. л. подрібнених яєць.
Приємного апетиту!
Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп на бульйоні